Folytatódik a kerecsensólyom valóságshow

Tizenkét évvel ezelőtt döntött úgy a MAVIR, hogy a távvezetékoszlopokon lévő több mint ötszáz költőládából az egyiket, amiben kerecsensólyompár fészkel, bekamerázzák. Azóta tavasztól őszig figyelemmel kísérhetik az érdeklődők a kamerán keresztül a kerecsensólymok életét a költéstől a fiókák kirepüléséig, olvasható a MAVIR honlapján.

A kamerázási programot a következő hét évben a Sakers Road LIFE európai uniós projekt finanszírozásával végezték. A kamerázás mellett a program keretében számos új műfészket és fotócsapdákat is telepítettek a távvezetékoszlopokra. Az elmúlt napokban zajlott a kamera felülvizsgálata, az akkumulátorok cseréje és a rendszer karbantartása, amiről egy film megtekinthető az oldalon.áMint írják, március 1-jétől folytatódik a valóságshow, melynek keretében nem csak a fészekben zajló eseményeket lehet majd nyomon követni a monitorok előtt, a MAVIR honlapján. Blogbejegyzésekkel is jelentkeznek, melyekben madarász szemmel adnak tudósításokat a kerecsenek életéről, akik az elmúlt hetekben már elkezdték a nászrepülési időszakot, vagyis megindult az udvarlás az égbolton.

Akinek kedve és ideje van, látogasson el a mavir.hu honlapra, és pillantson be védenceik életébe: mavir.hu/web/mavir/feszekmegfigyeles

Forrás: wikipédia/Pharaoh Hound