A hősökre emlékeztek

Az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulójáról emlékezett meg a Momentum paksi szervezete. A jövőre Pakson változást akaró szervezetek ünnepségén Barnabás István, a PDF önkormányzati képviselője, valamint Siklaky Dávid, a Momentum paksi szervezetének tagja szólaltak fel.

„Ne fogjon senki könnyelműen a húrok pengetéséhez! Nagy munkát vállal az magára, ki kezébe lantot vesz.” Petőfi Sándor: A XIX. század költői című versét mondta el március 15-én Horányi György. A paksi költő előadásával kezdődött a Momentum által szervezett ünnepség.

Forrás: TelePaks-Paksi Hírnök Facebook-oldal

A rendezvényen felszólalt Barnabás István. A Momentum Mozgalom megyei képviselője, valamint a Paksi Deák Ferenc Egyesület önkormányzati képviselője azt mondta, hogy 1848-ban nem békét, hanem szabadságot akartak a magyarok, azért viszont harcolni és küzdeni kellett. Hozzátette: Akkor egységes volt a nemzet, mert vezetőik nem a társadalom megosztását és a mindenáron való hatalmon maradást tűzték ki célul, hanem a szabadság közös kivívását, egy sikeres, prosperáló ország létrehozását. A megemlékezésen Siklaky Dávid is felszólalt. A Momentum paksi szervezetének tagja a jövő évi választáshoz fűződő feladataikról beszélt. Kiemelte, az a dolguk, hogy valódi választás elé állítsák a polgárokat annak érdekében, hogy az ismeretlen káosz helyett kiszámítható legyen a jövő. A megemlékezés végén a megjelentek egy-egy szál virágot helyeztek el Jámbor Pál szobránál.