Változások az alap- és szakellátásban

Az alap és a szakellátást érintően is költöztettek, illetve költöztetnek rendeléseket új helyre. A részletekről dr. Bodnár Imre, a Paksi Gyógyászati Központ főigazgatója tájékoztatott.

Paksi Gyógyászati Központ. Fotó: Babai István/Paksi Hírnök
Paksi Gyógyászati Központ. Fotó: Babai István/Paksi Hírnök archív

A központi rendelőintézet (Táncsics Mihály utca 13.) B épületéből (gyógyfürdő) az urológia, az ortopédia és a gyermekpulmonológia átkerült az A épületszárnyba, és osztoznak rendelő helyiségeken olyan szakrendelésekkel, amelyek esetében szintén nincsen minden nap rendelés. A szerdai diabetológia szakrendelés egy ajtóval arréb költözik a belgyógyászat rendelőjébe. Az így felszabaduló rendelőbe hétfőn ortopédia, kedden gyermekpulmonológia, szerdán ortopédia, csütörtökön neurológia és kéthetente pénteken diabetológia rendel. Az urológiát a tüdőgyógyászat rendelőjében találják a páciensek, változatlanul péntekenként. Tehát az említett három szakrendelés az A épület első emeletén található meg. – Ennek oka, hogy az eddig általuk használt rendelőbe tudjuk lehozni a Barátság úti rendelőintézetből a pszichiátria szakrendelést, ahol minden nap van rendelés – mondta a főigazgató, hozzátéve, hogy a központi rendelőintézet két épületszárnya közötti költöztetés már megtörtént, a pszichiátria szakrendelést pedig április 1-jétől találják a páciensek a B épületszárnyban a reumatológia mellett lévő rendelőben.

A pszichiátria szakrendelés helyére megy május 2-val a Deák Ferenc utcai épületből dr. Fodor Ágnes (I. sz. felnőtt háziorvosi körzet), továbbá dr. Győri Gábor (I. sz. gyermekorvosi körzet) is felköltözik a Barátság úti rendelőintézetbe, ahol egy rendelőben, felváltva tartják rendelésüket dr. Mészáros Zsuzsannával március 31-től. Mivel össze kellett hangolni a két gyermekorvos rendelését és a tanácsadás idejét, várható a rendelési idők módosulása.

A védőnői szolgálat a Deák Ferenc utcai rendelőintézetből szintén a Barátság úti rendelőintézetbe költözik, az irodájuk az emeleten lesz a volt sportorvosi rendelőben, a tanácsadás pedig a földszinten dr. Szilágyi Szabolcs (V. sz. felnőtt háziorvosi körzet) korábbi helyén, illetve szükség esetén igénybe tudják venni az emeleten a szakpszichológus rendelőjét azokon a napokon, amikor nem tart rendelést. Az iskolavédőnők telephelye az iskolákban lesz, az iskolaorvosé pedig a II. Rákóczi Ferenc általános iskolában. Ezek a változások április 3-án lépnek életbe.

Dr. Bodnár Imre azt is elmondta, hogy a Deák Ferenc utcai épületben működő gasztroenterológia szakrendelés május 2-tól a központi rendelőintézetben az egynapos sebészet helyén lesz elérhető. Ehhez kisebb átalakításra van csak szükség, a műtéti helyiség adott, ahogy a minden tekintetben megfelelő fektető is.

A Paksi Gyógyászati Központ főigazgatója kiemelte, minden megtesznek azért, hogy a változások zökkenőmentesen történjenek, de kérik a lakosság türelmét. Hozzátette, hogy a rendelőintézetekben tájékoztatókat függesztenek ki, valamint a változásokról az intézmény honlapján és a helyi sajtóban is tájékoztatnak.