Hamarosan egy épületben működik a kistérségi szociális központ

Elkészült a Paks Kistérségi Szociális Központ székhelyépületének belső átalakítása. A műszaki átadást március 21-én tartották az Ifjúság úti épületben. A mintegy 16 millió forintos beruházásra, amely az Apró Bau Kft. kivitelezésében az áprilisi határidő előtt elkészült, a hatékonyabb intézményműködtetés érdekében volt szükség. Eddig négy bérelt épületben zajlott a munka a központhoz tartozó intézményeknél. Az egykori bölcsődeépület egy részének átalakításával ez a széttagoltság megszűnik.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

– A belső átalakításra és a bővítésre lehetőséget adott, hogy a Kápolna utcai bölcsőde átadását követően az Ifjúság úton jelentős hely felszabadult, ebben a nagy komplexumban már csak két bölcsődei csoport maradt. Hét irodahelyiség mellett négy foglalkoztató helyiség, több mint tíz vizesblokk, két tornaszoba újult most meg, új burkolatot kaptak a helyiségek, teljeskörű festés és az elektromos berendezések cseréje történt meg a beruházás keretében – mondta Szabó Péter polgármester, hozzátéve, hogy az intézményegységek egy épületbe költöztetésének másik oka az energiatakarékosság.

Borbás László, a Paks Kistérségi Szociális Központ igazgatója úgy tájékoztatott, hogy a mintegy 500 négyzetméterrel megnövekedett alapterületű, felújított épületben 52 szakember dolgozik majd, tíz szakmai szolgáltatás feladatait oldják meg a régi-új székhelyépületben. A család- és gyermekjóléti szolgálat eddig is az Ifjúság úti épületben működött, most csatlakozik hozzá egyebek között a szociális étkeztetést, a házi segítségnyújtást, illetve a gyermekjóléti központ feladatait ellátó egység. Jelenleg a költözés és az ezzel kapcsolatos engedélyeztetési eljárások folynak. Az ügyfeleket tájékoztatják majd, hogy mikortól fogadják őket az Ifjúság út 1/A alatt.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks