Az első félidőben még tartotta magát a Szeged

Az alapszakasz utolsó hazai mérkőzését játszotta a Szeged ellen az Atomerőmű SE NB I/A csoportos férfi kosárlabdacsapata. A rájátszásba kerülésért mindenképpen nyerni kellett a paksi piros-kékeknek, míg a vendégeknek a play out-beli helyezés szempontjából volt komoly tétje az összecsapásnak, melynek az ASE és a Szedeák is teljes kerettel vágott neki.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Gyors kosárváltással indult az első negyed, Atkinson volt elemében a palánk alatt, Eilingsfeld közelije után 10-9-et mutatott az eredményjelző a negyedik percben. Pajor, majd Eilingsfeld is dobott egy-egy triplát, időt kértek a vendégek az ötödik perc végén 16-9-nél. Edwin szerzett öt pontot egymás után, de jött rá válasz, kapaszkodott a Szeged. Edwin hármasára hármas volt a válasz, sőt a dudaszóra beeső újabb vendégtriplával négy pontra csökkent az ASE előnye.

A második felvonás elején még Kovács Ákos betörésből szerzett közeli találatának tapsolhatott a közönség, de egy tripla és egy kétpontos után már Csirke Ferenc kért időt másfél perc után 29-28-as állásnál. Ezután felváltva estek a találatok, Eilingsfeld és Buckingham közeli kosaraira kétpontos, Grubor betörésből elért kettesére pedig egy hárompontos érkezett válaszként, 35-35-öt mutatott az eredményjelző a hatodik percben. Szigorúan védekezett a vendég, minden helyzetért meg kellett harcolni, sőt a Szeged több támadó lepattanót és ebből több találatot is szerzett. A nyolcadik perc közepén átvette a vezetést a Szedeák, 37-39-nél újra időt kért az ASE. A hátralévő időben Eilingsfeld egyenlített, majd egy Grubor-triplával a vezetést is átvették a piros-kékek, egy kosárnyi előnnyel ért véget az első félidő.

Edwin zsákolásával indult a harmadik negyed, majd Atkinson szerzett négy pontot, Eilingsfeld triplája után 53-43-nál időt kért a Szeged. A következő percekben itt is, ott is beesett a labda, majd a hatodik perc végén két kivédekezett paksi támadás után 57-52-re feljöttek a vendégek. Ezután Edwin percei következtek, előbb két büntetőt értékesített, majd egy 2+1-es akcióval folytatta, végül egy triplával zárta sorozatát, tizenegy ponttal ellépett a hazai társaság. Buckingham 2+1-ére egy kétpontos érkezett válaszul, megnyugtató előnnyel várta az utolsó tíz percet a paksi csapat.

Buckingham, majd Eilingsfeld kétszer egymás után talált be közelről, a második perc végén 74-56-nál időt kértek a vendégek. Jól tartotta előnyét az ASE, elfáradt a Szeged, már nem maradt erejük felzárkózni, állandósult 18-19 pont körüli piros-kék előny, az utolsó két percben már a fiatalokat küldte pályára Csirke Ferenc.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Atomerőmű SE – Naturtex-SZTE Szedeák 86-72 (27-23, 15-16, 26-17, 18-16). Atomerőmű SE: Frank 2, Gulyás -, Pajor 3/3, Taiwo -, Kovács Ákos 6, Eilingsfeld 18/6, Grubor 9/3, Csizmadia -, Edwin 27/6, Atkinson Jr. 14, Buckingham 7, Karosi -.

Csirke Ferenc: Gratulálok a csapatnak és a szurkolóknak. Nehéz volt az első két negyed, utána taktikusabban játszottunk, kevesebb lepattanót engedélyeztünk a második félidőben. Körmenden nyerni kell, akár a hatodik helyet is megszerezhetjük.

Deon Edwin: Jó meccset játszottunk, örülök a győzelemnek. Ez a harmadik meccsünk volt, amikor mindenki pályára tudott lépni, és egyre javulunk.