Plakátkészítő pályázatot hirdet az RHK Kft. és a TEIT általános iskolásoknak

Szemtelenül jó otthon címmel plakátkészítő pályázatot hirdet a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. (RHK Kft.) a Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társulással (TEIT) karöltve a TEIT tagtelepüléseken működő általános iskolák diákjainak alsó tagozat és felső tagozat kategóriákban.

Az RHK Kft. a környezetvédelem elkötelezett híve, hiszen munkájuk legfontosabb alapelve, hogy a Magyarországon keletkező radioaktív hulladékot úgy kezeljék és helyezzék el, hogy sem most, sem a jövőben ne jelentsen veszélyt az emberi életre és az élővilágra. Mindannyian tudjuk, hogy a nap, mint nap keletkező háztartási szemét hatalmas mértékben szennyezi a környezetünket, ezért erre muszáj megoldást találni. Vajon milyen is lehet egy olyan otthonban élni, ahol minden keletkező hulladékot újra hasznosítunk? Elképzelted már, hogy a kanapé pet-palackból, a konyhapult használt elemekből vagy a zuhanyfüggöny nejlon zacskóból készül? A lényeg, hogy bátran rugaszkodj el a realitás talajától és engedd szabadjára a fantáziád. Kreativitásodnak csak a képzelőerőd szabhat határt, mi biztos nem fogunk, írják a felhívásban.

A pályamunkákat szabadon választott technikával (rajz, festés, kollázs stb.) A3 vagy A4 méretben lehet elkészíteni. Az elkészült pályamunkákat 2023. május 15-ig lefotózva vagy beszkennelve kell beküldeni az rhk@rhk.hu email-címre, feltüntetve az alkotó és iskolája nevét, tanulói évfolyamát, valamint a plakát méretét, és az alkalmazott technikát. A személyes adatok kezeléséhez a szülői felügyeleti jogot gyakorló személy hozzájárulása szükséges. Az adatkezelési tájékoztató és a szülői hozzájáruló nyilatkozat az iskolák közreműködésével, elektronikus úton jutnak el a szülőkhöz. Kérik, hogy utóbbit kitöltve, eredeti aláírással ellátva juttassák el a Társasághoz a pályaművekkel együtt a fent megadott email-címre. A szülői hozzájáruló nyilatkozat nélkül beérkező pályamunkákat a Társaság érvénytelen pályázatként kezeli!

Forrás: https://teit.hu/szemtelenul-jo-otthon-plakatkeszito-palyazatot-hirdet-a-radioaktiv-hulladekokat-kezelo-kft/ 

Forrás: teit.hu