Paksi termelői placc a húsvétvárás jegyében

A húsvétvárás jegyében programokkal színesített termelői vásárra hívja a lakosságot Paks Város Önkormányzata április 1-jén 9 és 14 óra között a Villany utcai piactérre. Lesz kézműves udvar a Paksi Pákolitz István Városi Könyvtár munkatársaival és a Paksi Ifjúságért Egyesület önkénteseivel. A rendezvényen pályázati támogatásból három koncert is lesz a Klasszikusok Pakson – Térzene Programsorozat keretében. A Kackiás vándorjátszótér fából készült játékai is a téren lesznek. Mindemellett a hagyományos termelői piacra a meghívott termelőknek ingyenesen biztosítja a helyet az önkormányzat.

Az ötlet onnan ered, hogy a Villany utcai piactérre már tavaly óta szervezés alatt volt a tervek szerint kéthavonta tartandó termelői vásár, az önkormányzat erre a kezdeményezésre csatlakozott rá, és társult be a programokkal. Fontos hangsúlyozni, hogy amikor egyfelől a városban igény van a rendezvényekre, másfelől az önkormányzatnak a felelős gazdálkodás jegyében kell takarékoskodnia, akkor fontos szempont, hogy több millió forint helyett egy-kétszázezer forintból meg lehet ezt a programot valósítani.

Más, hasonló jellegű vásárok támogatásának töredékéből sikerül színvonalas rendezvényt összeállítani, úgy, hogy a kézműves udvart a könyvtár munkatársai és civil önkéntesek tartják a kisgyermekeknek, úgy, hogy pályázati forrásból a Klasszikusok Pakson – Térzene Programsorozat projekt keretében három koncert lesz, és úgy, hogy egyetlen jelentkező termelőt sem kellett helyhiány miatt visszautasítani, sőt támogatandó őket, helypénzt sem szed tőlük az önkormányzat, írják az önkormányzat sajtóhírében.