Felhívás a Paks Sárgödör téri nyílt borversenyre

Borversenyt szervez a Paks Sárgödör téri Présháztulajdonosok Egyesülete Paks Sárgödör téri nyílt borverseny címmel a Balogh Antal Katolikus Általános Iskola ebédlőjében 2023. április 15-én 14 órakor. A versenyen legjobb eredményt elérő bort választja a bizottság a Paks Sárgödör téri nyílt borverseny zászlósborának.

A kép illusztráció. Fotó: www.pixabay.com
A kép illusztráció. Fotó: www.pixabay.com

A borversenyre fehérbor, ófehérbor, rozébor, sillerbor, vörösbor, óvörösbor és gyümölcsbor-otelló kategóriákban lehet nevezni. A mintákat április 11-től 13-ig 16 és 19 óra között Kovács Mihály présházában (Sárgödör tér 50.) kell leadni. A mintákhoz üveget és a dugót korlátozott számban tudnak biztosítani. Minden mintából két palackkal kell leadni, amelyek ezután az egyesület tulajdonába kerülnek (a verseny után nem vihetők haza). A nevezési díj minden résztvevőnek 500 forint mintánként, a harmadik mintától nincs nevezési díj. Itt lehet leadni a Duna menti települések borversenyére is a mintákat.

A borbírálat zárt körű, amelyet Font Magdolna, a Soltvadkerti Borlabor tulajdonosa, országos hírű, kiváló borbíró vezetésével az egyesület borbírói végeznek. A bírálat vacsorával zárul, amely szarvaspörkölt lesz burgonyával és savanyúsággal. A rendkívüli gazdasági helyzet miatt a vacsorán jegyváltással lehet részt venni, a jegyeket a minták leadásakor lehet megvásárolni. A bírák, szervezők részére a vacsorajegy 2000, a nevező tag/aktivista vacsorajegy 3000, a nem tag nevező, nem nevező tag/aktivista, kísérője vacsorajegy 4000, a vendég vacsorajegy 5000 forintba kerül. A vacsorán a résztvevők minden bort megkóstolhatnak. További információ, előzetes jelentkezés: Kovács Mihály 20/316-42-21.