Nehezen indult, nagyarányú győzelem lett a vége

Ezúttal a Gesztenyés úti sportcsarnokban lépett pályára az Atomerőmű SE NB I/A csoportos férfi kosárlabdacsapata. A play-out harmadik mérkőzését az alapszakasz 12. helyén záró Szeged ellen vívták a paksi piros-kékek. Legutóbb március 25-én játszottak egymás ellen a csapatok, az alapszakasz utolsó mérkőzésén 86-72-es ASE győzelem született. Kovács Ákos és Samuel Taiwo sérülés miatt nem volt a keret tagja, Géringer és Kékesi kerültek be a helyükre.

Szegedi pontokkal kezdődött a mérkőzés, Atkinson közelije, majd Edwin hármasa volt a válasz. Buckingham révén 7-4-re alakult az állás, de két kivédekezett ASE támadás, és két sikeres vendégakció után 7-8-at mutatott az eredményjelző a negyedik percben. Eilingsfeld, Atkinson és Buckingham is közelről volt eredményes, de mindig érkezett válasz, nem sikerült nagyobb előnyre szert tenni. Buckingham 2+1-es akciója után öt pontra nőtt a hazai előny a nyolcadik perc végére, amit Edwin pontjaival sikerült megőrizni a negyed végéig.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Jobban kezdte a második felvonást a Szeged, két távoli találattal a vezetést is átvették, Eilingsfeld értékesítette büntetőit, 25-24-et mutatott az eredményjelző a harmadik perc közepén. Kivédekezett vendégtámadások után ismét öt pontra növelte előnyét az ASE, de egy perc sem telt el, és feljöttek a kék-fehérek 29-28-ra. A hetedik perc végén vendégvezetésnél időt kért Csirke Ferenc, akadozott a játék, kimaradtak a büntetők, problémák voltak a védekezéssel. Az utolsó percekben Frank Áron triplájával és közelijével sikerült visszavenni a vezetést.

Benn maradt az öltözőben az Atom, elhúztak a vendégek, többször is ötpontos előnyre tettek szert, Buckingham tartotta velük a lépést. Az amerikai hátvéd hárompontosa után 47-47-re alakult az eredmény, de továbbra sem sikerült lefékezni őket, tizenhat pontot szereztek a Tisza-partiak bő öt perc alatt. Továbbra is Buckingham szállította a pontokat, majd Gulyás Milán talált be távolról 56-52-re alakítva az eredményt. Hárompontos volt a válasz, de a megállíthatatlan Buckingham újabb két kettesével ötpontos paksi előnnyel ért véget a harmadik negyed.

Atkinson majd Buckingham talált be közelről, Grubor triplája után először vezetett tíz ponttal a hazai társaság. Eilingsfeld zsákolt az ötödik percben, majd Grubor és Buckingham távoli dobása landolt a vendéggyűrűben, 79-65-öt mutatott ekkor az eredményjelző. Innen már nem volt ereje zárkózni a Szegednek, stílszerűen a harmincegy pontig jutó Buckingham szerezte az utolsó találatot.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Atomerőmű SE – Naturtex-SZTE-Szedeák 87-70 (21-16, 15-19, 24-20, 27-15).
Atomerőmű SE: Frank 11/3, Gulyás 3/3, Pajor -, Eilingsfeld 13, Grubor 8/6, Géringer NJ, Csizmadia NJ, Edwin 7/3, Kékesi NJ, Atkinson 14, Buckingham 31/6, Karosi NJ.

Csirke Ferenc: Nehezen indult, gratulálok a játékosoknak, az első félidőben még nem úgy nézett ki, hogy ez lesz a végeredmény.