Óvodai beíratás 2023 – Balogh Antal Katolikus Általános Iskola és Gimnázium Kalkuttai Szent Teréz Tagóvoda

A közelgő óvodai beíratás kapcsán szeretnénk figyelmükbe ajánlani sorozatunkat, amelyet figyelemmel kísérve megismerhetik a városi óvodák székhely-, illetve tagintézményeit, bepillantást nyerhetnek mindennapi életükbe. A bemutatkozásban helyet kapnak a városban működő nem önkormányzati fenntartású intézmények is, hogy az érintett szülők teljes képet kaphassanak a lehetőségekről. (A sorozat részei visszakereshetők honlapunkon.)

Nyolcadik rész: a Balogh Antal Katolikus Általános Iskola és Gimnázium Kalkuttai Szent Teréz Tagóvoda bemutatkozása

Fotó: Babai István/korábbi felvétel

Óvodánk a Pécsi Egyházmegye fenntartásában, a katolikus iskola tagóvodájaként működik. A műemlékvédelem alatt álló épület az elmúlt években teljesen megújult, a régi stíluselemeket meghagyva, Paks jellegzetességeit kiemelve, modern belső terek várják a gyermekeket. Az óvoda felszereltsége kiváló, az eszközállomány segítségével minden irányú fejlesztés biztosított.

Fotó: babai István/korábbi felvétel

A gondosan megtervezett udvar eszközei mozgásfejlesztő hatásúak, mozgásra késztetik a gyermekeket. A tornaterem is jól felszerelt, biztosított a mindennapi frissítő mozgás, a heti mozgásos foglalkozás. A pedagógiai programunkban hangsúlyos a keresztény nevelés. Támogatunk minden olyan pedagógiai módszert, illetve eszközt, melyek a gyermekek személyiségformálását segítik. Az óvodai fejlesztő munkát logopédus, fejlesztőpedagógus, gyógypedagógus és pszichológus segíti. Szeptember 1-től körzethatár nélkül várjuk a kiscsoportos gyermekeket a tiszta kiscsoportba és a vegyes csoportba. Néhány hely van középső csoportos gyermekek számára is. Amit kínálunk: szeretetteljes, sokféle élménnyel tarkított mindennapok, játékos hitre nevelés. Választható/javasolt foglalkozások: mozgásfejlesztés, alapozó terápia; néptánc, kézműves, drámajáték, KETT foglalkozás; logopédia, fejlesztő foglalkozás; vízhez szoktatás. A beiratkozás április 20-21-én van a 7030 Paks, Kossuth Lajos utca 2. alatt. Parkolási lehetőség: 7030 Paks, Kossuth Lajos utca 6. Az óvoda telefonszáma: 06-30/481-77-25, melyen várjuk az érdeklődő szülők hívását. Honlapunk: www. baloghakatisk.hu, közösségi oldalunk: www.facebook.com/ baloghantalkatolikusiskola.