Tükörsima ASE győzelem

Ismét a Gesztenyés úti sportcsarnokban lépett pályára az Atomerőmű SE NB I/A csoportos férfi kosárlabdacsapata. A play-out ötödik mérkőzését az alapszakasz tizedik helyén záró Kaposvár ellen vívták. Legutóbb január 14-én játszották egymás ellen a csapatok, a paksi mérkőzésen 93-81-re az ASE győzött. Kovács Ákos, Deon Edwin és Samuel Taiwo sérülés miatt nem voltak a keret tagjai, az Oroszlány ellen hiányzó Eilingsfeld viszont vállalta a játékot.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Két perc alatt 7-0-val indított az ASE, Atkinson és Buckingham közelről, Frank távolról volt eredményes. Nem kellett több idő a vendégeknek, egy 7-0-s sorozattal egyenlítettek a negyedik perc végére. Újra az ASE következett, hiába kértek időt a vendégek az ötödik perc elején, Frank kétpontosa után 14-7-et mutatott az eredményjelző. Ezután felváltva estek a kosarak, a Kaposvár két triplát is elsüllyesztett, de a hazai magasemberekkel nem bírtak a gyűrű alatt. Eilingsfeld zsákolt, Atkinson két ziccere is beesett, Grubor pedig biztos kézzel értékesítette büntetőit.

Nyolc-nullával kezdte a második negyedet a hazai csapat, Frank hármasa, Gulyás, Atkinson és Buckingham kettese talált utat a vendéggyűrűbe, a harmadik perc közepén időt kértek a kaposváriak. Eilingsfeld kétszer egymás után betalált, majd Atkinson 2+1-e következett, 40-23-at mutatott az eredményjelző a hetedik perc közepén. Három triplát is dobtak a vendégek, de közben Grubor is szerzett egy hármast, Atkinson két akcióból és két büntetőből ért el hat pontot, Eilingsfeld 2+1-ével 52-35-re alakult az eredmény egy perccel a negyed vége előtt. A paksi csapatnak sikerült jobban a végjáték, Eilingsfeld és Buckingham találataival tovább nőtt a különbség a két csapat között.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

A nagyszünet után sem vett vissza a lendületből a paksi csapat, és folyamatosan növelte előnyét. Eilingsfeld és Buckingham közelről és távolról is betaláltak, csak Grubor három büntetője törte meg a sormintát. A hetedik perc közepén Atkinson is dobott egy ziccert, Eilingsfeld újabb hárompontosa után időt kértek a kék-fehérek 78-50-nél. A negyed zárásaként Eiligsfeld dobott egy középtávoli tempót, 25-re növelve pontjai számát.

Kaposvári triplával indult az utolsó felvonás, ami után percekig csak hazai találat esett, Frank két hárompontosa között Grubor szerzett egy kettest, harminc ponttal elléptek a piros-kékek. Az utolsó négy percben már a fiatalokat játszatta Csirke Ferenc, Karosi zsákolt, Csizmadia pedig a mérkőzés utolsó találatát szerezte a gyűrű alól.

Atomerőmű SE – Kometa-Kaposvári KK 98-77 (25-17, 31-20, 24-17, 18-23). Atomerőmű SE: Frank 14/12, Gulyás 2, Pajor -, Eilingsfeld 25/6, Grubor 17/6, Géringer -, Csizmadia 2, Kékesi -, Atkinson 21, Buckingham 15/3, Karosi 2.

Csirke Ferenc: Gratulálok a csapatomnak, az első perctől kezdve koncentráltan játszottunk. Több gólpasszunk volt, mint lepattanónk, ment a labda, mindenkinek megvoltak a helyzetei. Remélem, az utolsó két hazai mérkőzésünkre is sokan kilátogatnak.

Frank Áron: Negyven percig uraltuk a mérkőzést, igazi csapatjáték volt.