Megkötötték az idei támogatási szerződést

Megkötötte az idei évi támogatási szerződést az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. és a Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társulás (TEIT) május 4-én az Erzsébet Nagy Szállodában. A szerződés értelmében az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. 2023-ban összesen 170 millió forinttal támogatja a társuláshoz tartozó 16 település önkormányzatát.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Horváth Péter János, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. januárban kinevezett vezérigazgatója elmondta: meggyőződött a társulás fontos szerepéről és azt várja, hogy a TEIT a továbbiakban is, mint eddig, közvetítse a lakosság felé, hogy a paksi erőmű biztonsági és működési eredményei megfelelőek, sőt, jobbak a külföldiekénél.

A szerződéskötésen jelen voltak a társulás 16 településének vezetői, köztük Szabó Péter, az atomerőművet befogadó Paks város polgármestere is, aki kiemelte a TEIT működésének, azon belül is az ellenőrző bizottság tevékenységének és az atomerőműről, mint biztonságos energiaforrásról történő információnyújtásnak a jelentőségét.

A TEIT a másik támogatójával, a Központi Nukleáris Pénzügyi Alappal korábban aláírta a szerződést, hosszasabb tárgyalási előzmények után. Dr. Filvig Géza, a TEIT elnöke aláhúzta: örömére szolgál, hogy az atomerőművel is megmaradhat az együttműködés, és idén mintegy 170 millió forintos támogatásban részesíti a társulást a Zrt.

A támogatói szerződést Horváth Péter János vezérigazgató és dr. Filvig Géza elnök mellett kézjegyével látta el Aradi János, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. működés támogató igazgatója és Gáncs István, a TEIT alelnöke.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks