Bronzérem az Ultrabalatonon

Harmadik helyezést ért el az Ultrabalatonon a nyolcfős férficsapatok között a Kovács Karina, Balogh Zsolt, Pach-Nyirati Éva, Volf Barnabás, Böröcz Ildikó, Kiss Gábor, Gábor József és Gábor Anita összeállítású csapat, melyet Schreiner Ferenc és Aradi Tamás kerékpárral kísértek. Összetettben sem vallottak szégyent a PSE tájfutói, hiszen a közel 2200, 2–13 fős csapat közül abszolútban a 27. helyezést érték el. Érdemes megjegyezni, hogy a csapattagjaik fele nő, és ezzel az eredménnyel zsinórban ötödik alkalommal állhattak fel a dobogóra.

Fotó: magánarchívum

A 211 km-es, 55 szakaszra bontott Balaton-kört 15 óra 52 perc alatt teljesítették, végig egyenletes tempóban futva, sérülésmentesen. Az első 130 km-en a rövidebb szakaszokat összevonták, majd utána folyamatosan váltottak. Fejenként 25-32 km jutott a teljes körből. A szakaszbeosztást, útitervet pontosan meg kellett tervezni, hogy zökkenőmentesen tudják a váltásokat lebonyolítani, tájékoztatta szerkesztőségünket Kiss Gábor.

Kiemelte, hogy a paksi Vékás Dental Medical Center támogatta a csapatot, külön köszönik a verseny előtti Bemer-terápiát is, amely hozzájárult az átlagtempójuk fenntartáshoz.