Megközelítőleg 1400-an futottak az Ürgemezőn

Rekordszámú jelentkező vett részt a Fuss, ússz, kerékpározz a gyermekedért! program második állomásán május 6-án. Megközelítőleg 1400-an futottak az Ürgemezőn, támogatva ezzel valamelyik nevezett nevelési vagy oktatási intézményt. A legkisebbektől az idősebb korosztályig voltak résztvevők a sporteseményen.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

A regisztrációt és egy tájékoztatót követően következhetett a futás. Amíg a gyerekek a futópályán, addig a felnőttek a Cseresznyés felé vezető úton teljesíthették a távot, tájékoztattak a szervezők. Rostané Katona Katalin hozzátette, hogy a futás a legnépszerűbb esemény a három állomás közül. Úgy véli, a magas létszám a jó időjárásnak is köszönhető volt.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

A hagyományos program célja a testmozgásra ösztönzés, és az, hogy a sporttevékenységgel a résztvevők pontokat gyűjtsenek iskolájuknak. Amelyik intézmény a legtöbb embert mozgatja meg, értékes sportszervásárlási utalványt nyer a rendezvénysorozat végén.

A Paksi SE szabadidősport-szakosztályának programsorozatában a harmadik állomás május 13-án lesz. Az utolsó alkalmon a kerékpározásé lesz a főszerep.