Tartalékosan is hozta a kötelezőt az ASE

Hosszú szünet után újabb mérkőzésekre került sor a férfi kosárlabda NB I/A playout csoportjában, az Atomerőmű SE csapata Nyíregyházán lépett pályára. A sok sérült és beteg – Kovács Ákos, Eilingsfeld János, Paul Atkinson Jr. – miatt a következőket nyilatkozta a BB1.hu portálnak Csirke Ferenc, az ASE vezetőedzője: Nem lesz egyszerű dolgunk, nagyon sok hiányzóval utazunk, érdekes szerkezetben kell játszanunk.

Hazai triplával kezdődött a mérkőzés, Gulyás közelről válaszolt. Grubor négyből négy büntetőt értékesített, Edwin pedig kétszer szerzett kétpontos kosarat, a negyedik perc elején 5-10-nél időt kértek a hazaiak. Egy 7-0-ás szériával átvette a vezetést a Nyíregyháza, az ötödik perc végén Edwin törte meg a közel három percig tartó paksi góltalan időszakot. Továbbra is a vendéglátók vezettek, 18-14 után előbb Buckingham, majd Frank is bevert egy triplát, egy perccel a negyed vége előtt Buckingham 2+1-e után 21-23-at mutatott az eredményjelző. Az utolsó percben az amerikai hátvéd két büntetőjét is bedobta, majd Edwin is betalált közelről, négypontosra növelve az ASE előnyét.

Egy közeli és egy távoli találattal átvette a vezetést a hazai társaság, de jött Gulyás Milán, és két és fél perc alatt szerzett három triplájával, és egy duplával, megfordította az állást. Buckingham közelije után 37-40-nél időt kért Csirke Ferenc. Frank kettese, Buckingham hármasa, majd Edwin közelije után már nyolc pontra hízott a paksi előny a nyolcadik perc elejére. Frank tripla kísérlete közben ráugrottak a lábára, úgy támogatták le, Buckingham állt oda helyette a büntetővonalra, és a három lehetőségből kettőt értékesített. Két perccel a negyed vége előtt tíz pontra nőtt az ASE előnye, amiből kilencet megőrzött a huszadik perc végére.

A nagyszünet után tovább nőtt az ASE előnye, Edwin és Buckingham is betalált távolról, emellett a paksi irányító három közelit is elhelyezett a hazaiak gyűrűjében, Csizmadia kétpontosa után időt kértek a nyírségiek az ötödik perc közepén, 51-67-es állásnál. Jó tanácsokat kaphattak a kék-fehérek, másfél perc alatt egy 6-0-ás rohammal feljöttek 57-67-re, időt is kért Csirke Ferenc. A hátralévő időben felváltva estek a találatok, Csimadia kétpontosával ért véget a harmadik felvonás.

A negyedik negyed elején kicsit kényelmesen kezdett az ASE, az első piros-kék találat, egy Buckingham kettes, a negyedik perc közepén esett, de rögtön utána jött egy Nyíregyháti tripla, és paksi időkérés 76-78-as állásnál. A legjobbkor landolt a hazai gyűrűben Pajor hármasa, majd Gulyás is betalált távolról, Edwin közeli találatai után pedig újra tízpontosra nőtt a paksi előny, 78-88-ra alakult az állás, két perccel a mérkőzés vége előtt. A hazaiak már nem tudtak újabb rohamot indítani, az Atom pedig hozta a kötelezőt.

HÜBNER Nyíregyháza BS – Atomerőmű SE 81-88 (23-27, 22-27, 20-22, 16-12). Atomerőmű SE: Frank 4/3, Gulyás 16/12, Pajor 5/3, Taiwo NJ, Grubor 4, Géringer NJ, Csizmadia 6, Edwin 31/3, Kékesi NJ, Buckingham 22/9.

A kép illusztráció. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks archív