Késsel támadtak az egyik szolgálatát teljesítő nővérre a Tolna Vármegyei Balassa János Kórházban

Késsel támadtak az egyik szolgálatát teljesítő nővérre a Tolna Vármegyei Balassa János Kórházban. Az esettel kapcsolatban sajtóközleményt adott ki dr. Németh Csaba a kórház főigazgatója, amelyet kérésének megfelelően szó szerint közlünk. 

Mélységes felháborodással szeretnénk a nyilvánosság tudomására hozni, hogy május 15-én éjjel, a Tolna Vármegyei Balassa János Kórház Traumatológiai Osztályán súlyos támadás érte egyik munkatársunkat.

Kolléganőnkre az egyik általunk kezelt páciens késsel támadt és súlyos, életveszélyes sérülést okozott neki. A megtámadott munkatársunknak esélye sem volt a védekezésre, de súlyos sebesülése ellenére, lélekjelenlétének köszönhetően az ügyeletes szobába tudott menekülni. A támadót az időközben a helyszínre érkező vagyonőrök, és társosztályok munkatársainak segítségével sikerült megfékezni. A késelést elkövető beteget jelenleg a pszichiátrai osztályon kezelik. 

Orvosaink még az éjszaka folyamán megoperálták munkatársunkat, akinek állapota stabil és ma reggel már beszélni is tudtunk vele. Gyógyulásához intézményünk és az Országos Kórházi Főigazgatóság is minden segítséget meg fog adni.

A továbbiakban, kolléganőnk és az intézmény nyugalma érdekében nem kívánunk nyilatkozni.

Azonban egyértelművé szeretnénk tenni, hogy mi, akik a gyógyításra esküdtünk fel, értetlenül állunk az erőszak minden formája előtt, különösen igaz akkor, amikor a munkahelyünkön ér minket atrocitás.

Arra kérünk mindenkit, becsüljék meg a gyógyító munkát, amit erőnk megfeszítésével az érdekükben végzünk.

A történtek miatt a hivatalos rendőrségi eljárás már kezdetét vette.

 

Dr. Németh Csaba

főigazgató

Tolna Vármegyei Balassa János Kórház