Közgyűlést tartott az ASE

Közgyűlést tartott Paks egyik meghatározó sportegyesülete, az Atomerőmű SE. Az ESZI főiskolai nagyelőadójában mintegy 120-an jelentek meg, és hallgatták meg a szakosztályok beszámolóját, illetve fogadták el a felügyelőbizottság beszámolóját.

Fotó: Molnár Gyula

Elhangzott a bevezetőben, hogy jelenleg 1293 tagja van az öt szakosztálynak és a szabadidő szakosztályon belül működő tíz szakcsoportnak. A gazdasági beszámolóban elhangzott, hogy az elmúlt években a klub felélte tartalékait, és 43 millió forint veszteséggel zárta a 2022-es évet. Ennek ellenére a pénzügyi helyzet stabil, az ASE-t kiemelt sportszervezetté minősítették, ami 180 millió forintos plusz új forrást jelent. Emellett más csatornákon is érkezik pénz az egyesület számlájára, így folytatódik az ASE csarnok felújításának második üteme, őszre elkészül az új dzsúdócsarnok, és az NB I/A csoportos férfi kosárlabdacsapat is komolyabb célokat tűzhet ki a következő bajnoki idényre. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a Paksi Atomerőmű támogatásával egy vízi turisztikai épületet húznak fel a csónakháznál, amely hivatalos vízitúra-megálló lesz.

A közgyűlés végén a hagyománynak megfelelően az egyesületi kitüntetéseket is bejelentették, melyeket rendhagyó módon ősszel adnak majd át. Az ASE örökös tagjának választott Hermann János, a kosárlabdacsapat gyúrója, és az ASE örökös bajnokának választott Eilingsfeld János kosárlabdázó az első őszi hazai kosárlabda-mérkőzésen fogadhatják a köszöntéseket.