Kicserélik a szelektívhulladék-gyűjtőket

Újakra cserélik a szelektívhulladék-gyűjtő edényeket – jelentette be Szabó Péter, Paks polgármestere sajtótájékoztatón, amit Ferencz Péterrel, a Paksi Hulladékgazdálkodási Kft. ügyvezetőjével tartottak.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

– Korábban több lakossági visszajelzés érkezett, hogy a kék fedelű szelektívhulladék-gyűjtők teteje letört. Ezek a műanyag kukák több mint tízévesek, eljárt felettük az idő. Ezért úgy döntött a Paksot és hat környező települést tömörítő Paks és Környéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás, hogy a Paksi Hulladékgazdálkodási Kft.-vel együttműködésben lecserélik ezeket a hulladékgyűjtőket – tájékoztatott Szabó Péter polgármester. Mint elhangzott, a közbeszerzést lefolytatták, az új, sárga fedelű edényzeteket júniusban kapják meg a lakosok. Összesen mintegy huszonötezer kukát szereztek be, ebből hatezret osztanak ki Pakson.

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal

– A szelektív hulladékgyűjtési napok valamelyikén kell kihelyezni a kék fedelű kukát reggel hat órára, akkor is ha üres, és kicserélik. Akinek nem áll módjában júniusban kihelyezni a cseréhez az edényzetet, a cserét a Paksi Hulladékkezelő Központban tudja lebonyolítani ügyfélfogadási időben – mondta Ferencz Péter ügyvezető, kiemelve, hogy a szelektívhulladékgyűjtő-csere a lakosság számára ingyenes. Kitért arra, hogy minden háztartásba eljuttatnak tájékoztató szórólapot a kukacseréről, illetve a Paksi Hulladékgazdálkodási Kft. honlapján is lehet tájékozódni róla.