Idén is lesz Erzsébet-táborok program Pakson

– Idén is lesznek Erzsébet-táborok Pakson, ugyanis sikeresen pályázott a program megrendezésére a Csengey Dénes Kulturális Központ és a Paks Kistérségi Szociális Központ – jelentette be Szabó Péter polgármester sajtótájékoztatón, amit Kiss-Fodor Melinda szervezővel ma (06.06.) tartottak. A polgármester kiemelte, hogy idén mintegy 350 gyermeket táboroztatnak. – A családoknak minden bizonnyal nagy segítség ez, hiszen egyrészt megkönnyíti a gyermekek nyári felügyeletét, másrészt a táboroztatás ingyenes a programokkal, napi négyszeri étkezéssel együtt, mindössze ötszáz forint részvételi biztosítékos kell fizetni gyermekenként – emelte ki a polgármester, aki köszönetet mondott a táborok megrendezésére pályázó és azokat lebonyolító két intézmény munkatársainak.

Fotó: TelePaks-Paksi Hírnök Facebook-oldala

Kiss-Fodor Melinda elmondta, hogy heti turnusokban táboroztatnak július 3. és augusztus 11. között. A tábori sorozat bázisa a Csengey Dénes Kulturális Központ, illetve a Paks Kistérségi Szociális Központ lesz. Egy-egy turnusban legkevesebb 51 legfeljebb 60 gyermek vehet részt, akikre a két intézmény munkatársai vigyáznak, előírás szerint tíz gyermekenként egy fővel. Arról is tájékoztatott, hogy változatos programokkal várják a táborozó általános iskolásokat. – A pályázati elvárásnak megfelelően teret kap a kínálatban a sport, a környezettudatosság, a művészeti nevelés, a közösségépítés és a kirándulás. Utóbbi célállomásai között szerepel a Cseresznyéskert Erdei Iskola, az atomerőmű horgásztavai és Révbérpuszta. A foglakozások sorában lesz többek között strand, mozi, kézműves-foglalkozás, íjászat, tenisz, bűvészműsor és intézménylátogatások például az ebrendészeti telepre és a paksi tűzoltóságra. A napközi táborban 8-tól 16 óráig tart a program, 16.30-ig mehetnek a szülők a gyermekeikért.

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a jelentkezések tavasszal megtörténtek, de van várólista, ha esetleg valaki menet közben visszamondaná a részvételt. Utóbbi esetében kérik, hogy jelezzék ezt a szervezőknek az erzsbettaborokpaks@gmail.com címen, ha felmerülne kérdés, az Erzsébet-táborok Paks 2023 Facebook-csoport felülete is rendelkezésre áll.