Várják a lakossági javaslatokat a buszmenetrenddel kapcsolatban

A 2023 januárjában tartott lakossági fórumon is a közösségi közlekedés volt a téma. Akkor a Malomhegyen lakók az észrevételeiket oszthatták meg. Azóta a legtöbb problémát orvosolták – tájékoztatott Pálmai Klára önkormányzati képviselő, kiemelve, hogy volt olyan kérés is, amelynek a megoldása még folyamatban van.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

– A képviselő-testületi ülésen is felvetődött, hogy kell egy lakossági felmérés, ne csak a hetven lakos aláírt igényeit vegyük figyelembe. Akik nem jeleztek eddig, őket felkeressük. Ezt a feladatot magamra vállaltam. Ezeket a véleményeket is be fogjuk építeni a tervezési munkálatokba – mondta Pálmai Klára.

A Paksi Közlekedési Kft. munkatársai azon dolgoznak, hogy minden igényt teljesíteni tudjanak, mondta Király István. A cég személyszállítási szakmai irányítója kiemelte, hogy minden évben emelkedik az utasok száma, céljuk hogy a buszok kihasználtságát tovább tudják növelni.

A nyáron több alkalommal ülésezik majd a közlekedési munkacsoport, a beérkezett igényeket mérlegelik. Akinek bármilyen észrevétele van a paksi helyi buszjáratokkal kapcsolatban, az info@paksbusz.hu emailcímre küldheti el kérését, illetve a paksbusz.hu oldalon tehet bejelentést. A tapasztalatok alapján várhatóan augusztusban elkészítik az új menetrendet, így szeptember 1-től aszerint közlekednek majd a buszok.