Új programsorozatot indított a Paksi Deák Ferenc Egyesület

A Paksi Polgári Esték című fórumsorozat első vendége Siófok független polgármestere volt. Dr. Lengyel Róbert aktuálpolitikai témákról, politikai pályája kezdetéről is beszélt a hallgatóságnak. Az első rendezvény házigazdája Heringes Anita, a PDF frakcióvezetője volt.

Fotó: TelePaks-Paksi Hírnök Facebook-oldala

Dr. Lengyel Róbert, Siófok polgármestere volt a vendég a Paksi Deák Ferenc Egyesület (PDF) Paksi Polgári Esték című fórumsorozatának első estjén. Beszélt politikai pályája kezdetéről és aktuálpolitikai témákról, például kifejtette álláspontját a szolidaritási hozzájárulásról. Véleménye szerint ennek nyomon követhetősége megkérdőjelezhető. Nem tudják, hogy a siófoki adóforintok ténylegesen hova kerülnek. Feltételezésük szerint a Magyar Falu Program részbeni finanszírozása ebből történik, de hogy konkrétan hova kerül az idén 600 millió, jövőre 800 millió forint, nem tudják.

A nehézségek ellenére Siófok készen áll az idei nyári szezonra – mondta a városvezető. Spórolós a 2023-as év, azonban a programok mennyiségén és minőségén nem változtattak. A szezonban most is fő célja az önkormányzatnak, hogy akik ellátogatnak a Balaton fővárosába, maradandó élményekkel menjenek majd haza.

A Paksi Polgári Esték elnevezésű fórumsorozat minden állomásán lehetőségük lesz a résztvevőknek arra is, hogy kérdezzenek a vendégtől, vagy megfogalmazzák véleményeiket, észrevételeiket – mondta Heringes Anita, a Paksi Deák Ferenc Egyesület frakcióvezetője.

A Pakshoz több szállal kötődő siófoki polgármestert régi ismerősként Szabó Péter, Paks polgármestere is köszöntötte. A fórumsorozat a tervek szerint szeptemberben folytatódik.