Víziközműrendszer kivitelezésére szerződtek

A Paks II. beruházáshoz kapcsolódóan írt alá lakhatási és szolgáltatási területek víziközmű kiépítése tárgyú kivitelezési szerződést Szabó Péter, Paks polgármestere és Grillmayer Gábor, GRILGÉP Közmű- és Útépítő Kft. ügyvezetője ma (06.19.) a városházán.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Szabó Péter azt mondta, hogy fontos feladat a Paks II. beruházásban építési munkákat végzők megfelelő életkörülményeinek kialakítása. Ennek megvalósítása úgynevezett kerítésen kívüli beruházásokat igényel, melyeket részben a PIP Nonprofit Kft. és Paks Város Önkormányzata együttműködve valósít meg.

Az előkészítő tanulmányok tükrében arra jutottak, hogy a dolgozók elszállásolására egy lakókonténerekből álló kontingenst alakítanak ki az építési területhez közel, a Paksi Ipari Parktól délre fekvő, közel huszonnégy hektáros területen. – Négyezer fős szálláshelyről van szó, de az első ütemben ezerötszáz főset alakítanak majd ki. Meg kell építeni a szükséges infrastruktúrát is, alapvetően a vízellátó- és szennyvízelvezető-rendszert. Most a szennyvízelvezető-rendszer kiépítésére kötött kivitelezési szerződést az önkormányzat a GRILGÉP Közmű- és Útépítő Kft.-vel – tájékoztatott Szabó Péter. A polgármester azt is elmondta, hogy a cégnek százhúsz napja van a kivitelezésre, illetve hogy a beruházás bruttó 243 millió forint kormányzati támogatásból valósul meg.

Grillmayer Gábor, a kivitelező cég ügyvezetője elmondta, hogy a fő profiljuk az útépítés, de mellette víz- és csatornahálózat kivitelezésével is foglalkoznak. Kiemelte, hogy jövő héten szerdán tartják a munkaterület átadását, akkor pontosítják az ütemtervet az önkormányzattal és a műszaki ellenőrökkel (mélyépítés rész, elektromos rész). A munkálatok során nagyjából hatszáz méter hosszú rendszert építenek ki.