Legyél te is író! – Meseíró pályázat

Fotó: pixabay.com
Fotó: pixabay.com/illusztráció

„Itt a nagy lehetőség, hogy igazi íróvá váljatok, akinek a meséje megjelenik egy könyvben. Képzeld el, hogy az emberek olvasni fogják a te mesédet is, szerte az országban, de akár még külföldön is, mindenhol, ahol élnek magyar emberek. Megismerik a nevedet, és aki nagyon ügyes lesz, azzal még interjút is készítenek. ”

Hamarosan itt a Magyar könyv is magyar termék (MKMT) meseíró pályázat leadási határideje. A pályázat 8-18 éveseknek szól három korcsoportban, illetve versenyen kívüli kategóriában várják 18 év felettiek meséit is.

A pályázóknak nem kell mást tenniük, mint kiválasztaniuk az alábbi történetek közül az egyiket, és mesét írni róla:

1. Varázserőt kapsz egy teljes napra, hogy segíthess a tavi tündérnek
2. Egy napra belebújhatsz a kedvenc állatod bőrébe
3. Képességed lehet bármilyen szuper eszköz megépítésére. Mit kezdenél ezzel a tudással?

A zsűriben részt vesznek a HELMA Kiadó munkatársai, írók, ismert művészek. A kiadó minden mesét megjelentet egy e-könyvben. A legjobbak további értékes jutalmakat kaphatnak.

Versenyen kívüli kategóriában a 18 év felettiek is elküldhetik meséjüket. Az ő történeteiket Sky S. T. írónő és az ő béta-olvasói bírálják el, és a legjobb történetek megjelennek az írónő könyveiben (Mindenki szereti a mesét mikrofejezetekben a könyvei végén).

A meseíró pályázat részletes kiírása további fontos információkkal (hogyan kell elküldeni a pályázatot, hogyan történik a mesék zsűrizése) ide kattintva olvasható. A pályázat postai feladásának határideje 2023. június 30., emailben küldve is ez a határidő.