Két helyszínen zajlott a múzeumok éjszakája program

Az Atomenergetikai Múzeum az ASE csarnok mellett, a Paksi Városi Múzeum pedig a múzeum épületében és udvarán tartotta meg a múzeumok éjszakája országos sorozathoz kapcsolódó rendezvényeit június 24-én. Minkét helyszínen színes programokkal várták az érdeklődőket. 

Múzeumok éjszakája 2023. Fotó: TelePaks

Az Atomenergetikai Múzeum az időutatásról szóló tudományos előadással, szabadulószobával és a hippikorszak tematikájához kapcsolódó programokkal várta az érdeklődőket. Megtalálhatták a családok Vincze Bálint természetfotóst, aki a rovarokról tartott előadást, este pedig az Electric Soul adott koncertet.

Múzeumok éjszakája 2023. Fotó: TelePaks

A városi múzeumban ezen a napon nyílt meg a vajdasági testvértelepülést, Zentát ábrázoló képeslapokból összeállított tárlat, a múzeum programjai jórészt e köré csoportosultak.Tizenkilencedik századi ruhákba öltözhettek az érdeklődők, képeslapnyomatokat készíthettek, meghallgathatták dr. Hanol János paksi képeslapokról szóló előadását, de bábszínház, koncert és kertmozi is várta a vendégeket. Pakson köszöntötték a testvérváros delegációját is, amelynek vezetője, Czeglédi Rudolf elmondta, gyümölcsöző a kapcsolat a két település és azok intézményei között, erre alapoznak a jövőben is.