Újabb játékos igazolások a Paksi FC-nél

Kovács Krisztián. Fotó: paksifc.hu

Kovács Krisztián is csapatunk tagja, adták hírül a paksifc.hu oldalon a napokban. Kovács Krisztián az ETO-tól érkezett Paksra, és karrierje során eddig még csak Győrben futballozott. Az elsősorban jobb oldali védő száznyolcvannyolc NB II.-es mérkőzést abszolvált hat szezon alatt, valamint U16-tól U21-ig stabil játékosa volt a korosztályos U-válogatottaknak.

A 2023-as nyári átigazolási szezonban ezzel már öt új érkezőt jegyezhet a paksi klub Kovács Krisztián, Beke Péter, Hegedűs János, Mezei Szabolcs és Silye Erik személyében.

Szabó Bálint újra a Pasi FC NB I.-es csapatát erősít. A huszonkétéves támadó középpályás a tavaszt a török élvonalban szereplő Antalyaspor gárdájánál töltötte kölcsönszerződéssel. A megállapodás lejárta után az új évadban ismét paksi mérkőzésszámait növelheti, ami jelenleg kerek ötvennél jár.

2015 nyarát írtunk amikor Papp Kristóf gyirmóti mezét paksira cserélte. A kifejezetten harcos középpályás azóta a Paksi FC egyik alapemberévé vált, zöld-fehér meccsszámlálója pedig immáron 209-nél jár, melyből 195 NB I.-es találkozó. A Paksi FC és Papp Kristóf most új kontraktust kötött, melynek lejárata a 2026-os év közepe.

Temesvári Attila (b.) és Haraszti Zsolt, a Paksi FC ügyvezetője (j.). Fotó: paksifc.hu

A legfrissebb hír, hogy Temesvári Attila is a klub játékosa lett, miután ma (június 28.) a Szegedtől szerződtették a huszonhároméves, két méter magas belsővédőt. Az utánpótlás-válogatott védő a paksi klub hatodik nyári igazolása. Temesvári a Vasasnál indította a karrierjét, majd 2014-ben a Honvéd utánpótlásában folytatta, ezt követően megfordult Tiszakécskén, Győrben és most a Tisza-partról – ahol két évet töltött – érkezik Paksra. Az NB I.-ben még nem sikerült bemutatkoznia, de kilencvennégy másodosztályú találkozót jegyez, továbbá U17-től rendre a korosztályos utánpótlás-válogatottakat erősítette.

Forrás: paksifc.hu