Cserélik a szelektívhulladék-gyűjtő edényeket a kimaradt utcákban

Több észrevétel érkezett Mezősi Árpádhoz a szelektív hulladékgyűjtők cseréjével kapcsolatban. A 4-es választókerület önkormányzati képviselője sajtótájékoztatón (07.06.) ismertette a fejleményeket.

A városban és a környező településeken mintegy 25 ezer szelektívhulladék-gyűjtő edényt cserélnek ki a PHG NKft. munkatársai. Június eleje óta zajlik a folyamat. Mezősi Árpádot többen megkeresték azzal a problémával, hogy még nem kapták meg az új gyűjtőt. A 4-es választókerület önkormányzati képviselője felvette a kapcsolatot a Vertikál Zrt.-vel és a PHG NKft.-vel.

– Az a megoldás született, hogy nem kell egyesével kivinni a kukákat a telepre, mert például a Domb utcában ez legalább száz családot érint. Július 10-től a szelektívhulladék-gyűjtés idejében pótolják az edények cseréjét – tájékoztatott Mezősi Árpád. A négyes választókerület önkormányzati képviselője hozzátette, az a kérése a PHG Nkft.-nek az érintett lakossághoz, hogy reggel hat órára tegyék ki az ingatlanok elé a szelektívhulladék-gyűjtő kukákat és estig ne vigyék be azokat.

A probléma a Domb utcán kívül érinti a Keskeny, a Csónak, a Halász, a Duna és a Radnóti utcát Dunakömlődön, illetve a Szent István teret. A képviselő elmondta, a cserére sor kerül ezekben a városrészekben is. Amennyiben nem történik meg a csere a jövőhét folyamán, a július 24-i héten ismét tegyék ki a lakók a szelektívhulladék-gyűjtő edényeket – tette hozzá Mezősi Árpád.

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal/korábbi felvétel

A városban 6000 új edényt helyeznek ki ingyen, a családi házas övezetekben és a lakótelepen. A csereprogram – ahová már elért – a lakosság megelégedésére szolgált. A visszajelzések pozitívak az új edényekről, tájékoztatott korábban Ferencz Péter, a PHG Nonprofit Kft. cégvezetője.