Atom kupa harminchatodszor

Harminchatodik alkalommal rendezte meg az Atomerőmű Sportegyesület a hagyományos nemzetközi junior Atom kupát. A versenyen huszonhat országból, háromszázhatvanhét dzsúdós lépett tatamira, írják a judo.ase.hu oldalon.

Hosszas készülődés előzte meg a rendezvényt, ami újításokkal zajlott. Az ASE sportcsarnok mellett felállított nagyméretű sátorban két nagy monitoron lehetett figyelemmel kísérni a versenyt, a sátor ideális bemelegítő- és pihenőhelynek bizonyult. Az ASE étterem is fontos helyszínné lépett elő, a versenyt megelőző napon és másnap is ott tartották a mérlegelést, valamint ott étkeztek a leversenyzett dzsúdósok a két nap során.

Forrás: judo.ase.hu

Erős volt a mezőny, a versenyen huszonhat országból, háromszázhatvanhét dzsúdós lépett tatamira. A magyar junior válogatott öt ezüst- és négy bronzérmet szerzett, valamint hat ötödik és öt hetedik helyezést. Idén a francia válogatott dzsúdósai voltak a legsikeresebbek, hat arany-, öt ezüst és hat bronzérmükkel fölényesen nyerték az éremtáblázatot.

A remek rendezés ismét meghozta gyümölcsét. Igazán nívós, színvonalas versenyt szerveztek a paksiak, akik elégedetten álltak össze a rendezvény végén egy csoportképre.

Forrás: judo.ase.hu

Az Atom kupát háromnapos edzőtábor követte, ahol a junior válogatotthoz csatlakozott a felnőtt magyar csapat is. Pupp Rékáék végre hazai pályán tudtak pazar partnerekkel készülni a közelgő megmérettetésekre. A témáról bővebben olvashatnak ide kattintva.

Forrás: judo.ase.hu