Elkezdődött a nyári edzőtábor

A Paksi FC csapata július 15-től egy héten keresztül Szlovéniában készül a hónap utolsó hétvégéjén rajtoló új bajnoki évadra. A tartalmas tréningeken túl a csapat újabb edzőmérkőzéseket vív a szomszédos országban eltöltött idő alatt, írják a paksifc.hu oldalon.

Forrás: paksifc.hu

A leegyeztetett felkészülési találkozóik:

július 16. – edzőmérkőzés: Paksi FC – Maccabi Petah Tikva

július 19. – edzőmérkőzés: Paksi FC – FK Csíkszereda Miercurea Ciuc

július 22. – edzőmérkőzés: Paksi FC – FC Ashdod

Az utazó játékoskeret (27): Kinyik Ákos, Balogh Balázs, Windecker József, Simon Barnabás, Szabó Bálint, Osváth Attila, Haraszti Zsolt, Beke Péter, Skribek Alen, Hegedűs János, Silye Erik, Hahn János, Papp Kristóf, Vas Gábor, Kovács Krisztián, Mezei Szabolcs, Szappanos Péter, Bőle Lukács, Lenzsér Bence, Böde Dániel, Könyves Norbert, Kovács Flórián, Horváth Kevin, Pesti Zoltán, Gregor Zalán, Pupp Zétény, Földi Dominik

Kisebb sérülés miatt itthon készül a bajnoki rajtra: Szabó János, Szélpál Norbert, Temesvári Attila

Az első edzőmérkőzés eredménye: Paksi FC – Maccabi Petah Tikva 3 – 2 (3 – 1).

A táborban történtekről és a felkészülési mérkőzéseikről a szurkolók továbbra is első kézből, a Paksi FC hivatalos honlapján tájékozódhatnak a leggyorsabban és legpontosabban.

Ami a játékosmozgásokat illeti, az utóbbi napokban arról adott hírt a klub, hogy a Budafoki MTE-vel (NB II.) Kocsis Bence, a BFC Siófokkal (NB II.) Debreceni Ákos játékjogait illetően kötöttek kontraktust, miszerint a középpályás és a védő a 2023/2024-es évadban kölcsönszerződéssel a másodosztályban bizonyíthat.

A klub és a PMFC (NB II.) megállapodott Gyurkits Gergő játékjogát illetően, miszerint a huszonegy éves játékos egy év kölcsönszerződéssel Pécsen szerepelhet a következő szezonban.

Könyves Norbert személyében meglett a kilencedik nyári igazolásuk is. A támadót talán egyetlen szurkolónknak sem kell bemutatni, hiszen előbb 2013 telétől 2015 nyaráig, majd 2019 év elejétől 2020 közepéig már játszott a PFC-nél. Most egy zalaegerszegi és egy diósgyőri kitérőt követően tért vissza.

Forrás: paksifc.hu