Másodszor rendezték meg a Lussonium Trail futóversenyt

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

A felnőtteket és gyerekeket egyaránt várták a Lussonium Trail terepfutóversenyre július 16-án. A résztvevők hat táv közül választhattak, 500 métertől egészen a 24,6 km-ig terjedt a paletta. Az óvodások a romkert körül futottak egy kört, az alsó tagozatosok kettőt, a felső tagozatosok pedig hármat. A felnőttek 5,3 km (Legionarius), 14,2 km (Centurio) és 24,6 km (Praefectus) hosszú útvonalakat teljesíthettek. A Dunakömlőd és Paks között található dombok között haladtak az útvonalak, amely érintették a Sánchegyet, a sípályát és Gyapát is.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

A terep kifejezetten nehéznek tekinthető volt, emelkedőkkel és homokos területekkel is meg kellett küzdeniük a futóknak. Emellett a 30 Celsius-fok feletti hőmérséklet is próbára tette a résztvevőket, akik a frissítő pontokon megpihenhettek. A tavalyi 190 főhöz képest idén kevesebben jelentkeztek a megmérettetésre, összesen 130-an – tájékoztatott Nagy Péter, a Lussonium Trail szervezője, kiemelve, hogy ez országos tendencia, de reméli, hogy a jövőben többen vesznek majd részt a terepfutóversenyen.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Az esemény az Ötpróba program pontgyűjtő állomása is volt egyben. A regisztrált ötpróbázók a teljesített távtól függően pontokkal gazdagodtak, amelyeket idővel jutalmakra válthatnak be.