Befejeződött a sétány felújítása

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal

– Olyan minőségben visszaadni a Duna-partot a paksiaknak, ami méltó a városhoz. Ezt a folyamatot elkezdtük a rekonstrukció első ütemével – mondta Szabó Péter polgármester, a megújult sétány műszaki átadásán. Kiemelte, hogy az elvárásoknak megfelelő munkát végzett a kivitelező Hegedűs és Schmidt Kft. – Az átalakításnak köszönhetően elhárult a balesetveszély a sétányon, modern külsőt kapott a paksiak kedvelt helye – húzta alá a polgármester, kitérve arra, hogy különösen nagy gondot fordítottak a gesztenyefákra, a talajszint megemelésével a felszín alá került a gyökérzetük, aminek védelmére speciális ágyazatokat alakított ki a kivitelező. Szabó Péter hozzátette, hogy szeretnék folytatni a Duna-part rehabilitációját déli irányban, a tervek megvannak, ha lesz forrás, folytatják a munkát.

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal

Az első ütemben mintegy 200 méter hosszan és 1400 négyzetméteren újult meg a sétány. A kivitelezés során térkő burkolatot tettek le, új utcabútorokat és új lámpatesteket helyeztek ki a területre. A régi feljáró műszaki és árvízvédelmi okok miatt maradt most változatlan, ez várhatóan a felújítás második ütemében lesz rendezve. Az első ütem értéke közel 140 millió forint volt, amit pályázati forrásból biztosítottak.

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal

Paks Város Önkormányzata méltó módon szeretné felavatni a megújult Duna-korzót. Augusztus 11-én a víziszínpadon koncertekkel, a sétányon vásártérrel várják a lakosságot. Szabó Péter, Paks polgármestere nyitja meg a rendezvényt 17 órakor, majd 17.15-kor fellép Farkasházi Réka és a Tintanyúl, 19 órától pedig Takács Nikolas koncertje következik.