A Vácika utca forgalma volt a fórum témája

Lakossági fórumra várta az érdeklődőket Leber Ferenc alpolgármester, a hetes számú választókerület önkormányzati képviselője, a téma a Vácika utca forgalma volt. A jelenlévők közül többen abbeli aggodalmukat fejezték ki, hogy sok autós használja a Vácika utcát, a jövőben pedig további forgalomnövekedéstől tartanak. Leber Ferenc képviselő a fórumot követően azt mondta, minden lehetőséget megvizsgálnak, hogy élhető maradjon a környezet.

Forrás: TelePaks-Paksi Hírnök Facebook-oldal

– Most jelen pillanatban nagyon nagy forgalom van. Nap mint nap járok kutyát sétáltatni, látom, hogy mekkora forgalom van. Mind a sportcsarnok felől mind pedig a Vácikán végig – mondta a Vácika utca egyik lakója azon az augusztus 9-én megtartott lakossági fórumon, ahol a Vácika utca közlekedési helyzetéről volt szó.

Volt, aki azt vetette fel a lakossági fórumon, hogy lakóövezetté kellene nyilvánítani a Vácika utcát, továbbá a közlekedők sebességét 20 km/h-ra korlátozni annak érdekében, hogy csökkenjen az átmenő forgalom. A helyiek attól tartanak, hogy forgalomnövekedést okoz a jövőben a Vácika utcában az úgynevezett cseresznyési összekötő út megépítése. Kérdéseikkel a városvezetéshez fordultak. A párbeszéd során jelezték, az utca teljes egészében indokolt lenne a sebességkorlátozás.

Szabó Péter polgármester Leber Ferenccel, a körzet önkormányzati képviselőjével együtt hallgatta meg a lakókat. Volt olyan észrevétel, javaslat, amely a városvezetés szerint nem a legcélravezetőbb. Leber Ferenc nem tartja jó ötletnek például, hogy az egész, majdnem 2 kilométer hosszú Vácika utca 20 km/h-ás sebességkorlátozás alá essen. Az önkormányzati képviselő azt mondta, bár nem ért egyet a felvetéssel, továbbítja a képviselő-testület felé a kérést.

Arra vonatkozóan is fogalmaztak meg véleményt a lakosok, hogy a közelben lévő M6-os autópálya túl hangos. A fórumon erre is reagált a körzet képviselője. Leber Ferenc szerint nem olyan minőségben nőtt az erdő, hogy ténylegesen le tudja csökkenteni a zajt. Azt mondta, felveszik a kapcsolatot az illetékesekkel és továbbítják feléjük a lakosság igényét.

Többen megköszönték a lehetőséget, hogy lakossági fórumon elmondhatták a véleményüket. Leber Ferenc képviselő a programot követően azt mondta, minden lehetőséget megvizsgálnak, hogy élhető maradjon a Vácika utca környezete.