A Nemzetközi Fúvós Napok Fesztiválra invitálják a közönséget

Augusztus 12-19. között rendezik meg az idei Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivált Dunaföldváron, Pakson, Szekszárdon és a környező településeken. Az alapító-igazgató, Kovács Zalán László tubaművész vezetésével immár nyolcadik éve találkozhat a közönség a magas színvonalat és minőségi kikapcsolódást garantáló előadókkal.

Kovács Zalán László tubaművész. Fotó: tubakurzus.hu
Kovács Zalán László tubaművész. Fotó: tubakurzus.hu/korábbi felvétel

Az elmúlt években nemzetközileg is jelentős programmá vált a fesztivál. A koncertek mellett klarinét, szaxofon, kürt, harsona, tuba és tárogató hangszeresek számára szakmai workshopokat is tartanak elismert művészek, konzervatóriumi- és egyetemi tanárok vezetésével. A fesztiválra számos országból, többek között Franciaországból, Luxemburgból, Mongóliából és Kínából érkeznek fellépők. A szólisták és kamarazenei formációk mellett hivatásos fúvószenekarok játékát hallgathatja a közönség a népzenétől kezdve a tradicionális fúvószene és klasszikus zene számos stílusán át a jazzig, filmzenéig.

A fesztivál kilenc napja alatt 22 program, 6 workshop, 3 szakmai verseny kerül megrendezésre. A teljes program itt található: fuvosnapok.hu