Hornyánszki Christiane kilencedik lett az ultrafutó vb-n

Fotó: Magánarchívum.

Több mint 250 km-t (251,202 km) futott, ezzel a kilencedik helyen végzett az angliai Gloucesterben rendezett 48 órásultramaratonfutó-világbajnokságon Hornyánszki Christiane. A paksi sprotoló a Balatonfüredi Atlétikai Club (BAC) színeiben képviselte hazánkat a vb-n.

Hornyánszki Christiane először állt rajthoz világbajnokságon, s mint elmondta a 48 óra alatt megtett 251,202 km-rel saját egyéni csúcsát is megdöntötte. – Életemben nem gondoltam volna, hogy én világbajnokságon fogok szerepelni, azt pedig különösen nem, hogy a TOP 10-be kerülök – mondta el lapunknak. Azt is elárulta, hogy nagyon sokat dolgozott ezért az eredményért. – Az utolsó egy órában végig potyogtak a könnyeim, arra gondoltam, hogy mennyit róttam a köröket Pakson nappal és éjszaka. Sokan megmosolyogtak, de sokan voltak azok is, akik elismerően beszéltek a kitartásomról, ez nagyon sokat segített – foglalta össze.

A vb-t az elmúlt hétvégén rendezték egy 400 méteres atlétikai pályán, 18 ország 93 versenyzőjének részvételével. A versenyta magyar ultramaraton-futók nyolc éremmel, közte hat arannyal zárták. A nőknél Brown Viktória nyert 349,6 kilométeres egyéni csúccsal, és ezzel megvédte tavalyi elsőségét. A többi magyar induló egymás mögött, a 8., a 9. és a 10. helyen ért célba: Drabik Krisztina (266,048 km), Hornyánszki Christiane (251,202 km) és Ignácz Marietta (248,32 km) sorrendben. A férfiak versenyét Beda Szabolcs nyerte, aki két nap alatt 390,8 kilométert futott, míg, Fodor Szilárd (276,026 km) a 9. helyen végzett. A férfiak és a nők csapatversenyében a magyarok végeztek az élen, a korosztályokra bontott mezőnyben Brown Viktória és Beda Szabolcs ugyancsak első lett, míg Drabik Krisztina és Fodor Szilárd ott már ezüstérmet szerzett.

A következő 48 órás vb-t jövő májusban rendezik Balatonfüreden.