Nosztalgikus hangulat a jubileumi rendezvényen

Megalapításának 25. évfordulóját ünnepelte a Paksi Polgárőr Egyesület. A születésnapról augusztus 12-én egy közös vacsorával, múltidézéssel és elismerések átadásával emlékeztek meg az egyesület alapítói, volt és jelenlegi vezetői, tagjai.

Régi barátként, jó hangulatban üdvözölték egymást a Paksi Polgárőr Egyesület tagjai a Kiss Nádas Vendéglőben. Ez alkalommal jubileum megünneplésére gyűltek össze, a szervezetet ugyanis pontosan huszonöt évvel ezelőtt hozták létre.

Forrás: TelePaks

Bodóné Rausch Mária Magdolna, az egyesület jelenlegi elnöke az alapítókat méltatta. Kiemelte, hogy Bor Imre akkori polgármesternek köszönhetően kezdhette el a munkáját a paksi polgárőrség. Kezdetben több mint százan csatlakoztak a szervezethez, amelynek feladataik között kiemelt helyen szerepelt a rendezvények biztosítása, de többször kerestek eltűnt személyt, vagy segítettek annak, aki beszorult az otthonába.

– Huszonöt évvel ezelőtt minden nap volt szolgálat – emlékezett vissza Kiss Miklós, volt elnök, alapító. Négyen feleltek folyamatosan a közbiztonságért, a jó közhangulatért. Ha bármi közbejött, akkor maga az elnök is bekapcsolódott a helyettesítésbe. Mint mondta, azért dolgoztak minden egyes nap, hogy a lakosság biztonságban érezze magát.

Az egyesület a kezdetektől fogva jó kapcsolatot ápol a rendőrséggel és a katasztrófavédelemmel. Az elmúlt két és fél évtized alatt sok közös jelző-figyelő szolgálaton, éjszakai járőrözéseken vettek részt. Ezeken kívül a helyi rendezvények, például az ATOMfutás, Sárgödör téri programok és a dunakömlődi falunap lebonyolításának biztosításában is segítettek, és segítenek, amennyiben erre felkérést kapnak.

A születésnapi rendezvényen a szervezet jelenlegi elnöke köszöntötte azokat, akik a kezdetektől fogva részt vesznek a munkában. Lőrincz János és Kun Sándor egy-egy serleget vehettek át a jubileumi rendezvényen.

A Paksi Polgárőr Egyesület a jövőben is várja soraiba mindazokat, akik polgárőrként szeretnének tenni a város közbiztonságáért. Irodájuk a piactéren található, az ügyeleti telefonszámuk pedig éjjel-nappal hívható.