Kiváló eredményeket ért el a Celőke

A Paksi Celőke Íjász Sportegyesület versenyzőinek nyári időszakban elért kiemelkedő eredményeiről adott összefoglalást Makai Róbert.
Az egyesület felkérést kapott a Sopron-Ágfalfán július 25-29. között megrendezett IFAA Terep Európa Bajnokság versenypályáinak felépítésére, ami már önmagában is komoly elismerés. – Nagyon nehéz feladat volt, de ezzel a felkéréssel megmutatkozott a Magyar Íjász Szövetség felénk táplált bizalma. Egyesületünkben olyan emberek vannak, akik nemcsak versenyzőként, hanem rendezőként is kiváló munkát végeznek. Mivel ezen a versenyen a felnőtt versenyzőink rendezőként voltak jelen, így csak az utánpótlás íjászaink tudtak indulni a megmérettetésen. Ők viszont nagyon szép eredményeket értek el – összegzett. Gungl Benjamin 1. helyezett, Kelemen István 2. helyezett lett.

A pályaépítő paksi csapat. Fotó: magánarchívum

Egy hét pihenő után az egyesület négy versenyzője útnak indult Románia felé a 2023. évi HDH-IAA 3D Íjász Európa Bajnokságra. Az augusztus 9-13. között megrendezett versenyen 23 országból vettek részt versenyzők. A paksi íjászok egy nagyon rangos mezőnyben elképesztő magabiztossággal álltak a lőkarók mögé. A felkészültségüknek meg is lett az eredménye: Helfrich Zsolt HU kategória 2. hely, Helfrich Patrik IFI HU kategória 2. hely, Bóka László CU veterán 2. hely, Ifj. Bóka László CU 2. hely. A Bóka, Bóka, Helfrich Zsolt hármas kiegészülve a szekszárdi TTIE-s Huszár Zoltánnal egy dupla szétlövéses, rendkívül izgalmas döntő végére csapatban aranyérmes lett.

Az aranyérmes csapat, Helfrich Zsolt, Huszár Zoltán (TTIE), Ifj. Bóka László, Bóka László. Fotó: magánarchívum

Végül, de nem utolsó sorban az augusztus 19-20-án Kaposváron megrendezett Terepíjász Országos Bajnokságon a paksi egyesületet hatan képviselték. A kétnapos megmérettetésen a magas lövésszám és a nagy távok nehezítették a versenyzők dolgát. A tapasztalt és sok versenyt megjárt kiváló íjászaik így is nagyon értékes eredményekkel térhettek haza: Kun Alíz aranyérem, Kelemen István aranyérem, Gungl Benjamin ezüstérem, Wágner Károly 4. hely, Makai János 6. hely.