Varázsliget a szabadidőparkban

Varázsligetet hoztak létre az ürgemezei szabadidőparkban. A Környezetünkre Figyelő elnevezésű kerámiaműhely három alkotója Paksnak adományozott huszonhárom fagyálló, mázas kerámiafigurát abból a célból, hogy növeljék az ürgemezei pihenőpark vonzerejét. Egyelőre öt fára helyezték el a kerámiákat az alkotók, akik egy programot is kidolgoztak a szülők és nevelési-oktatási intézmények számára. A Varázsligetet augusztus 30-án adták át.

Jenci, Madármama, Ládafia és Öribari is figyeli az ürgemezei szabadidőparkba kirándulókat a park fáiról. A kerámiafigurákból létrehozott Varázsliget ötlete a Környezetünkre Figyelő elnevezésű kerámiaműhely alkotóitól, Ignits Miklósnétól, Héjjáné Eszenyi Gabriellától és Bodajki Boglárkától származik. Az ösztönözte őket, hogy fellépjenek a digitális eszközök túlzott használata ellen.

A képen (b-j.) Bodajki Boglárka, Ignits Miklósné és Héjjáné Eszenyi Gabriella. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Az alkotók közösen készítették el a kerámiákat, amelyeket egyelőre öt fán, a Rejtélyek, az Álmok, a Mesék, a Szeretet és a Béke fáin helyeztek el. Kidolgoztak egy programot, amit a jövőben bővítenek. A programmal azt szeretnék elérni, hogy a családok könnyebben kimozdíthassák a gyermekeiket otthonról, emellett az óvodák, iskolák részére is tartalmas elfoglaltságot kínálnak azzal, hogy a kerámiafigurákat életre keltik mesés történetekkel, feladatokkal, kihívások megfogalmazásával és ezek közzétételével. Minden hétre meglepetést terveznek az alkotók, hiszen az a missziójuk, hogy a környezetért, egészségért való felelős gondolkodás ösztönzését nem kötik alkalomhoz, hanem a mindennapok részévé teszik.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Az első megmozdulás a kavicskígyó elkészítése, amelyhez az első tizenkilenc festett kavicsot augusztus 30-án helyezte el a három alkotó a parkban, ehhez társulhatnak a családok. A kígyóról mesét írt Héjjáné Eszenyi Gabriella, amelyhez játék kapcsolódik, ezzel is aktivitásra ösztönzik a gyerekeket.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

A Varázsliget programról, további állomásairól a jelenleg készülő honlapon juthatnak majd részletes információkhoz az érdeklődők. A program fővédnöke Szabó Péter, Paks polgármestere.