Ajándékot kaptak az első osztályosok

Elkezdődött szeptember 1-jén a 2023/2024-es tanév. Ahogy az elmúlt három tanévnyitón, úgy idén is ajándékcsomaggal kedveskedett az általános iskolák első osztályosainak Paks Város Önkormányzata. Szabó Péter polgármester minden évben más intézményben köszönti az elsősöket, ez alkalommal a Paksi Bezerédj Általános Iskola tanévnyitóján vett részt. Az ajándékcsomagok többek között székpárnát, öntapadós füzetcímkét, kitűzőt tartalmaztak.

– Olyan ajándékok kerültek most is a csomagokba, amelyeket használni tudnak a diákok a tanév során, ugyanakkor a rajtuk lévő grafika Paksot jeleníti meg (Paks logó, Atomcity logó), ezáltal erősíti a gyerekek kötődését a városhoz – emelte ki a polgármester, hozzátéve, hogy idén közel 250 ajándékcsomag készült.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Kovácsné Pál Krisztina, a Paksi Bezerédj Általános Iskola intézményvezetője úgy tájékoztatott, hogy náluk negyvenkilenc elsős kezdte meg tanulmányait, a beiskolázás rendben lezajlott, a szakos ellátottság biztosított. Kitért arra, hogy idén ünneplik az iskola megalapításának 130. évfordulóját, ebből az alkalomból jubileumi gálát tartanak november 23-án a Csengey Dénes Kulturális Központban, valamint december 1-jén a nyugdíjas munkatársakat látják majd vendégül. Az ünnepélyes tanévnyitó után családi napot tartottak a közösségépítés jegyében, hagyományteremtő szándékkal.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Szabó Péter polgármester elmondta a tanévnyitón azt is, hogy az iskola jutalmat kap, mivel megfeleltek az önkormányzat Millió lépés az iskoládért elnevezésű programban tett szponzori felhívásában foglaltaknak, miszerint minden Paks közigazgatási területén működő iskolának, amelyik legalább ötször teljesíti az Országos Kékkört, háromszázezer forint jutalmat kap, amit sportszervásárlásra fordíthat. A június közepén zárult programban a Paksi Deák Ferenc Általános Iskola és a Paksi Balogh Antal Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium is teljesítette ezt a kihívást.

Azt, hogy Paks Város Önkormányzata csatlakozott a Millió lépés az iskoládért országos kihívás támogatóihoz, még áprilisban jelentette be Szabó Péter polgármester. A Magyar Szervátültetettek Szövetsége szervezte az Aktív Magyarország Program támogatásával a programot, amellyel mozgásra kívánták ösztönözni a diákokat, szülőket, hozzájuk csatlakozókat. A verseny célja az volt, hogy minél több résztvevő bevonásával, rendszeres mozgással lépéseket gyűjtsenek az iskolák, és minél többször végig járják az Országos Kékkört. A program végén a kihívást sikeresen teljesítő iskolák közül száz nyert egy-egy millió forintot sorsolás útján, sajnos paksi iskolának nem kedvezett a szerencse.

Bár még éppen hogy megkezdődött a tanév, talán már böngészik a diákok, családok a tanév rendjét, amiről itt írtunk korábban.