Városunkba látogat a Virágos Magyarország verseny főzsűrije

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal archív

Ahogy arról korábban már hírt adtunk, Paks idén is nevezett a Virágos Magyarország versenyre. A harmincadik megméretés soha nem látott népszerűségnek örvend, eddig története során ennyi település még nem regisztrált. A kertész- és tájépítészmérnökökből, valamint turisztikai szakemberek alkotta előzsűri júliusban már elvégezte a településünk zsűrizését és a pályázat értékelését. Javaslatuk alapján a jövő hét elején a verseny főzsűrije is ellátogat Paksra az őszi eredményhirdetés előtt.

Ezúton kéri az önkormányzat a lakosságot, intézményeit és a vállalkozókat, hogy az utcafrontok, előkertek szemét- és gyommentesítésével segítsék környezetünk szebbé, rendezettebbé, tisztábbá tételét.

Az ország legrégebbi és legnépszerűbb környezetszépítő versenyében évről évre egyre több települési önkormányzat mutatja meg az ország nyilvánosságának és a szakmai szervezetek képviselőinek megszépült közterületeit, gondozott zöldfelületeit. Paks Város Önkormányzatának kezdettől célja a lakosság ösztönzése környezetünk virágosítására, hogy településünk, az itt lakók, az idelátogatók számára is egyre vonzóbb, hangulatosabb legyen. Az értékelésnél továbbra is a legfontosabb szempont, hogy ízléses, harmonikus legyen a virágosítás. Nem mindig a hatalmas mennyiségű virág a fontos, inkább az egységes, a lakókörnyezethez illő, valamilyen ritmust követő ültetés, elhelyezés, ami odavonzza a járókelők tekintetét.