Múzeumi családi nap az ősz jegyében

Változatos múzeumpedagógiai programokkal várják az érdeklődőket szeptemberben a Paksi Városi Múzeumban. Az elmúlt hétvégén családi napot tartottak.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Az ősz jegyében telt a Paksi Városi Múzeum családi napja szeptember 16-án, a hónap múzeumpedagógiai programsorozatának első állomásaként. A rendezvény madárbújócskával kezdődött, aminek lényege az volt, hogy a gyermekeknek az épület több pontján elrejtett tollasokat kellett megtalálniuk. A legjobban teljesítők zsákbamacskát kaptak jutalmul. A program részeként kézműves-foglalkozásokkal és őszi játékokkal is várták a családokat, akik a kiállításokat is megtekinthették a múzeum tereiben.

Lapunk megjelenésével egy időben újra indult a legkisebbeknek szóló Pamacsoló, szeptember 23-án pedig a dunakömlődi szüreti napon kézműves-foglalkozással, térbeli játékokkal várják az érdeklődőket a múzeum munkatársai. Folytatódnak a témahetek is, mégpedig szeptember 25. és 29. között Őskori kalandok címmel. A foglalkozáson a Paksi löszfal című kiállítás segítségével fényt derítenek arra, hogy az őskori ember a jégkorszakban már együtt élt a kiállításban bemutatott hatalmas állatokkal, amelyekre vadászott is. Az őszi múzeumpedagógiai foglalkozásra már jelentkezhetnek az általános iskolás osztályok. A programok októberben tovább folytatódnak a Paksi Városi Múzeumban.