Az ivóvízellátás kialakításáról írtak alá szerződést

Folytatódik a víziközműrendszer-bővítés az Ipari Park déli részén található mintegy 24 hektáros területen. Erről írt alá szerződést Szabó Péter, Paks polgármestere és Gyöngyné Gulyás Erzsébet, valamint Goszták Zoltán Pál, a STRABAG-MML Kft. ügyvezetői szeptember 20-án.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Jelenleg folyamatban van a szennyvízelvezetés kiépítése, az új megállapodás pedig az ivóvízellátás kialakítására irányuló munkákra vonatkozik. Szabó Péter elmondta, hogy a Paks II. beruházás kapcsán a jövőben egy 4000 fő befogadására alkalmas ideiglenes szálláshelyet és a hozzá tartozó funkcionális létesítményeket alakítanak ki. Ennek előkészítése zajlik. A polgármester kiemelte: a cél, hogy a 21. századnak megfelelő életkörülményeket biztosítsanak a leendő munkavállalóknak.

A beruházás részeként 1550 méter nyomóvezeték és a kapcsolódó szerelvényaknák, tűzcsapok kivitelezése valósul meg. Várhatóan október elején kezdi el a kivitelező a munkálatokat, amire a munkaterület átadását követően száz nap áll a rendelkezésére. A kivitelezést a Strabag-MML Kft. végzi, a projekt mintegy 190 millió forint állami támogatásból valósul meg.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks