Szeptemberi versenyek, eredmények a tájfutóknál

Több versenyen elindultak és szép eredményeket értek el a PSE tájfutói szeptemberben. A versenyekről, eredményekről Kiss Gábor edző adott összefoglalót.

Háromfutamos rövidtávú bajnokságot rendeztek a tavalyi Rövidtávú OB helyszínén szeptember 9-én és 10-én Esztergomban. A kétnapos viadalon a Bazilika környékén és a Duna-part menti részeken zajlott a verseny. Az Esztergom Kupán a PSE tájfutóinak három összetett eredménye született, F35 és N35-ös kategóriákban Gábor József és Gábor Anita is 3. helyezést ért el, Kovács Vera N50-ben 12. helyen ért célba.

Fotó: Máthé István

A Hahn család az esztergomi parkversennyel egy időben rendezett pécsi Kikerics Kupán vett részt szeptember 10-én. Pécs kertvárosában 1,5 és 3 km között, összesen öt pályán gyakorolhattak a pécsi Sprint OB-ra a futni vágyók. A több mint 100 fős versenyen a legjobb paksi eredményeket Hahn Zalán érte el 8. helyezésével a zöld színkódú pályán, míg édesapja Hahn Mihály 9. lett a kék pályán.

Fotó: magánarchívum

Sajnos idén sem tudtak a PSE tájfutói teljes létszámmal kiállni a paksi ATOMfutáson és a BrutálATOMon, mert egybeesett a legnépszerűbb tájfutó országos bajnoksággal, így értelemszerűen azt preferálták. Viszont az itthon maradottak közül sokan vágtak neki az ATOMfutás távjainak, 13 fővel képviselték ezen a rendezvényen a szakosztályt. Főleg a gyerektávokon voltak sikeresek, ahol 3 km-es távon Nagy Nimród elsőként, Molnár Benedek pedig 2 km-en 5. helyezettként ért célba, az apukák pedig a 32 km-es távot teljesítették, Molnár Zsolt 13. és Nagy Péter 25. befutóként. A délutáni BrutálATOMon sem maradtak érem nélkül, Volf Barna a délelőtti 7 km-es táv 6. helyezése után a Brutál light távon bronzérmet szerzett.

Fotó: magánarchívum

Pécsett rendezték meg a 2023-as év leggyorsabb iramú tájfutó versenyét, a Rövidtávú Országos Egyéni és Váltó Bajnokságot, melynek Pécs Tettye és Belváros városrészei adták a terepet. A selejtező inkább szintes és park jellegű volt, a döntő pedig felettébb technikás az óvárosi részben megnyitott belső udvaroknak köszönhetően. A délelőtti selejtezőből három versenyzőjük jutott az „A” döntőbe, ahol Kiss Gábor F40-ben 4., Gábor József F45-ben 8. és Kovács Vera F50-ben 17. helyezést ért el.

Fotó: Máthé István, Paksi SE tájfutói

A másnapi váltóbajnokságon, melyet szintén Pécs belvárosában bonyolítottak le a V135-ös csapatuk Schreiner Ferenc, Kovács Vera és Hahn Mihály összeállítással 23., felnőttváltójuk pedig Makovinyi Dorottya, Hahn Máriusz, Kovács Karina és Schwendtner Réka csapattagokkal a 18. helyen zárt.