Jubilált a Dunakömlődi Szüreti Nap

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Feldíszített járművek és lovasok alkották a menetet Dunakömlődön, ahol az eső ellenére is megtartották a hagyományos szüreti felvonulást szeptember 23-án. Huszonötödik alkalommal rendezték meg a szüreti napot, ahol Szabó Péter, Paks polgármestere mondott köszöntőt, illetve köszöntötte Csáki Lászlót és Csáki Lászlónét 60. házassági évfordulójuk alkalmából.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

A köszöntőt követően felkerült a díszszalag a bíró botjára. A szüreti felvonulókkal több helyen is lehetett találkozni a településrészen, a menet a buszfordulónál és a pincesoron is megállt. Az esős időjárás miatt a Faluházban zajlott a színpadi program. Többek között fellépett a Paksi Német Nemzetiségi Hagyományőrző Tánccsoport, a Paksi Szarkaláb Néptánc Egyesület, valamint a Roger Schilling zenekar is.

A gyerekekre is gondoltak a szervezők: további kísérőprogramokkal is készültek, mint például a csillámtetoválás és a kézműves-foglalkozások. Betegség miatt az esti Walking Mama koncert elmaradt. A napot a FourS zenekar jóvoltából bállal zárták.