Négy középiskola részvételével tartottak sportnapot

Tizenöt fős csapatokkal képviseltették magukat a paksi középiskolák azon a sportnapon, amelyet immár hagyományosan Bunkóczi András szervezett meg számukra a Mi városunk Paks program keretében.

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal

Az esős idő miatt a tekézőben zajlott a rendezvény, amelyet Szabó Péter polgármester nyitott meg, hangsúlyozva a sportnap kapcsolatépítésben, a szabadidő hasznos eltöltésében és az egészséges életmódra nevelésben betöltött szerepét.

Bunkóczi András elmondta, hogy 2017-es álma teljesült 2019-ben, amikor első ízben rendezte meg a vetélkedőt: páros években a kulturális, páratlan években a sportnapot szervezik meg a négy paksi középiskolának; a koronavírus járvány miatt az idei a második volt a sportnapok sorában.

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal

A rendezvény célja az volt, hogy a középiskolások jobban megismerjék egymást. A szervező fontosnak tartja hangsúlyozni a sport szerepét, ezért szeptember 22-re meghívta az Atomerőmű SE világbajnoki ezüstérmes cselgáncsozóját, Bor Barnát és Pupp Noémit, az Atomerőmű Sportegyesület Európa-bajnok kajakosát is. Pupp Noémi elmondta, hogy nagyon jó kezdeményezésnek tartja a rendezvényt, úgy véli, minden, ami sport és azzal kapcsolatos, miden energiát és időt megér nemcsak a gyerekeknek, de a szervezőknek is.

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal

Az esős idő miatt a Paksi Vak Bottyán Gimnázium, a Paksi Balogh Antal Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium, a Szekszárdi SZC I. István Szakképző Iskolája és az Energetikai Technikum és Kollégium diákjai tekében, dartsban, foci helyett csocsóban és kvízjátékok kitöltésében mérhették össze tudásukat. A sportnapot a Balogh Antal gimnázium csapata és tanáruk, Sztanóné Körösztös Lívia nyerte meg, így két éven át náluk lehet a vándorkupa.