A voksolás eredményét ismertette Leber Ferenc

30 km/órás sebességkorlátozás lesz a jövőben a Vácika utca teljes szakaszán. Leber Ferenc, Paks alpolgármestere sajtótájékoztatón jelentette be a döntést október 10-én. A 7-es választókerület önkormányzati képviselője elmondta, hogy lakossági vélemények alapján született az eredmény. Szeptember közepén kaptak szavazólapot a Vácika utca és annak környezetében lévő utcákban élők.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Egy kétoldalas szavazólapot jutottak el körülbelül hatvan paksi háztartásba szeptember közepén. Az önkormányzat a Vácika utca, az abból nyíló közök, a Neumann János, a Kandó Kálmán és a Puskás Tivadar utca lakóit kérdezte, hogy indokoltnak tartják-e a Vácika utca jelenlegi forgalmi rendjének bármilyen jellegű szigorítását. A voksolás véget ért, az eredményeket Leber Ferenc alpolgármester ismertette sajtótájékoztatón.

A 7-es választókerület önkormányzati képviselője szerint a mintegy hatvan kijuttatott szavazólapból, húsz érkezett vissza, ami nem teljesen reprezentatív, de egy elfogadható eredmény. A többség arra szavazott, hogy 30 km/órás további sebességkorlátozást léptessen életbe a város. Ennek megfelelően a városvezetés döntése alapján a táblákat kihelyezik. Leber Ferenc arról is tájékoztatott, hogy a műszaki osztály már megkapta a feladatot, a sebességkorlátozó táblák kikerülnek, amint rendelkezésre állnak és a forrás biztosított lesz a beszerzésre.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

A lakosok arra vonatkozóan is véleményt fogalmazhattak meg, hogy indokoltnak tartják-e további forgalomkorlátozó műtárgy kihelyezését a Vácika utcában. A véleménynyilvánító szavazáson a többség úgy voksolt, hogy legyen több fekvőrendőr a jövőben. Leber Ferenc szerint azt azoknak a lakosoknak kell majd kezdeményezni, akik környezetében felmerül az igény. Paks alpolgármestere a sajtótájékoztatón azt is mondta, hogy a már meglévő fekvőrendőröket a Vácika utcában felülvizsgálják, mert az észrevételek alapján túl magasak.