Teljeskörűen megújul a Piac téren található illemhely

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

A Villany utcai piac téren 1995-ben alakították ki a vizesblokkot. Az évtizedek alatt állaga leromlott, műszakilag és esztétikailag is megérett egy teljeskörű felújításra. Erre kerül sor hamarosan – jelentette be Szabó Péter, Paks polgármestere. A beruházás részeként akadálymentesített mosdót építenek, kicserélik a tetőt és a belső gépészeti villamos berendezések egyaránt megújulnak. Egy új elektronikus beléptető rendszert is kialakítanak, amely segítségével az érme mellett, bankkártyával is lehet majd fizetni a WC használatáért. A projekt mintegy 39 millió forint önkormányzati forrásból valósul meg.

Szabó Péter elmondta, az összeg is jelzi a felújítás mértékét. A polgármester arról is tájékoztatott, a keddi és a pénteki napon a piac miatt nagy a forgalom a területen, de nem csak ebben az időpontban tart majd nyitva a megújult illemhely. A tervek szerint minden nap elérhető lesz a lakosok számára.

A munkálatokat hamarosan elkezdi a kivitelező Apró-Bau Kft. Várhatóan az év végéig befejeződik a projekt. A felújítás teljes ideje alatt, helyettesítő vizesblokkot helyeznek ki. Az önkormányzat a jövőben a lakótelepen is tervezi közterületi illemhely kialakítását.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks