Két érem a magyar bajnokságon

A Zalaegerszegen megrendezett hetvenegyedik férfi és negyvenedik női felnőtt első osztályú magyar bajnokságon negyvenegy klub százharminckét dszúdósa állt tatamira. A paksi színeket Pupp Réka és Gercsák Szabina képviselték. Pupp Réka aranyérmet, Gercsák Szabina ezüstérmet szerzett. 

Forrás: judo.ase.hu

Pupp Réka az 52 kilogrammos súlycsoportban fölényesen győzte le ellenfeleit. Az első meccsén egy bokadobással és egy belsőcomb dobással diadalmaskodott. A következő fordulóban kis külső ledöntést dobott vazarira, majd kisvártatva ellenfele megkapta a passzivitásért járó harmadik intését. A harmadik meccsén a jól bevált fegyvere, az uchimata (belső comb) után leszorította vetélytársát. Ezzel az ASE sportolója immár hetedszer lett felnőtt magyar bajnok.

Gercsák Szabina a 70 kilogrammosok között a negyeddöntőben és az elődöntőben egyaránt leszorította ellenfelét, a döntőbe jutásért pedig egy szép balra belső comb is belefért a földharcban történt befejezés elé. A döntő mérkőzésen a tavalyi évhez hasonlóan idén is az eggyel lentebbi súlycsoportból fellátogató világbajnoki bronzérmes, Özbas Szofi állta Szabina útját. Kiélezett, szoros meccsen vazari előnyhöz jutott, és Szabina bármennyire igyekezett, nem tudott kiegyenlíteni.

A magyar bajnoki arany- és ezüstéremnek köszönhetően az ASE az előkelő ötödik helyen végzett az összesített éremtáblázaton.

Az ASE versenyzői az Európa-bajnokságot megelőzően a horvátországi Makarskán készülnek majd, hogy azt követően egy rövid formaidőzítés után, jó formában utazzanak ki a kontinensbajnokságra.

Forrás: judo.ase.hu