Lakossági fórumot tartottak Cseresznyésben

A külső településrészen található egyik szálláshellyel kapcsolatban fogalmaztak meg véleményt az ott élők, és a témák között szerepelt a vízminőség problémája is a lakossági fórumon Cseresznyésben. Szabó Péter polgármester elmondta, az esemény célja az volt, hogy megoldást találjanak a felmerült gondokra.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Megtelt a nagyterem a Cseresznyéskert Erdei Iskolában: lakossági fórumra várták az érdeklődőket október 17-én. A rendezvényen több téma is napirendre került. Többek között szó volt arról, hogy az elmúlt időszakban nem volt megfelelő a víz minősége a településrészen. A résztvevőket György Attila tájékoztatta a fejleményekről. A Mezőföldvíz Kft. műszaki ügyvezetője azt mondta, hogy a gondot várhatóan megoldják majd azok a visszacsapószelepek, amelyeket a cég saját költségén fog beszerelni az ingatlanokba. A szakember arról is tájékoztatott, hogy jelenleg fogyasztható az ivóvíz forralás nélkül is. Azonban ameddig nincsenek beszerelve az új eszközök, legyenek körültekintőek a lakosok.

Az egyik cseresznyési szálláshellyel kapcsolatban is felvetett problémákat a lakosság. Ilyen volt például a zajterhelés. Szabó Péter polgármester elmondta, hogy a lakók jelzése alapján ezzel kapcsolatban már jóval korábban elindult az önkormányzat részéről egy kezdeményezés, miszerint minősítsék át a turisztikai területet belterületté. Ennek megfelelően más szabályok vonatkoznának a zajterhelésre is. Információk alapján ezt a kormányhivatal visszautasította. Paks polgármestere azt mondta, ha újra elindul ez az eljárás, akkor az önkormányzat mindent meg fog tenni, hogy meghozzák a szükséges intézkedéseket.

A fórumon egyéb problémák is felmerültek. – A cseresznyésiektől az a felvetés érkezett, hogy azon a szálláshelyen, amely panzióként működik, olyan vendégmunkások élnek, akik nem tudnak beilleszkedni a közösségbe. A mi feladatunk, hogy ezt a problémát megoldjuk, ezért hatósági ellenőrzést fogunk elindítani – emelte ki a polgármester. Ha lakosok közérdekű bejelentés tesznek, ennek segítségével tájékoztatást kaphatnak az eljárásról, amelyet hamarosan elindítanak, tette hozzá.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Dr. Sátor Vera, Paks aljegyzője arról tájékozatta a megjelenteket, hogy a hatósági eljárás során azt vizsgálják, hogy a szálláshely maradéktalanul eleget tesz-e a szolgáltatásra vonatkozó jogszabályoknak.

A fórumon szó volt még a kivezető út padkájának minőségéről, a térerő problémáról és a korábban elültetett fák kiszáradásáról. Szabó Péter polgármester elmondta, az észrevételeket jelzik az illetékes szolgáltatóknak.