Járdafelújítást végeznek az Építők útján

Elkezdődött a járdafelújítás az Építők útja 2-6. előtti területen. A töredezett burkolatot feltörik, a helyére pedig térkő burkolatot raknak le, A beruházás részeként a zöldfelület is megújul.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

– Kicsiben sikerült itt megvalósítani azt a projektet, ami felé szeretnék menni, nevezetesen megteremteni Pakson az egészéges utcák fogalmát. Ennek első lépcsője az Építők útja, kiemelten a 2-6. előtti járdák és zöldfelület felújítása, amivel meg tudja mutatni az önkormányzat, hogy a lakótelepen is otthonosan érezhetik magukat a lakók – mondta Kudorné Szanyi Katalin a választókörzet önkormányzati képviselője. Mint felidézte, 2020 augusztusában az alpolgármesterrel tartottak lakossági fórumot, ahova meghívták az Építők útján lakókat. – Akkor egy terjedelmes lista állt össze a megoldandó feladatokról, amelyek sorában voltak régóta elhúzódók és új kérések is. A választási ciklus harmadán túl elmondhatom, hogy közelítünk a teljes megoldás felé – összegzett.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Szántó Zoltán alpolgármester azt mondta, hogy a rekonstrukciót önkormányzati forrásból valósítják meg. Arról is tájékoztatott, hogy további járdafelújítást és más fejlesztést is tervez a városvezetés a területen. – Amint a térfigyelőközpont fejlesztése megtörténik, felszerelhetők lesznek térfigyelő kamerák az üzletsornál, amit a korábbi járdarekonstrukció során már előkészítettük a védőcsövek elhelyezésével, így nem kell majd bontást végezni. A járdafelújítás folytatódik következő ütemben az Építők útja 8-14.-nél, valamint a 18. szám előtti parkban is felújítunk egy járdaszakaszt. Az Építők útja 2-6. előtt zajló munkálatok december végéig fejeződnek be – összegzett Szántó Zoltán, hozzátéve, hogy a kivitelezéssel együtt járó zaj miatt kérik a lakosság türelmét.