Zajlik a szociális tűzifa kiszállítása

A szociális tűzifa iránti igény beadásának október 15-i határidejét követően el is kezdődött a kiszállítás. Harminchárom háztartásnak húsz, kilencvennégy háztartásnak pedig tizenöt mázsa tűzifát biztosít az önkormányzat. A támogatásra 2023-ban mintegy 10,5 millió forintot fordítottak.

Október 15-én hivatalosan is elkezdődött a fűtési szezon. Ehhez a dátumhoz igazította Paks önkormányzata a szociális tűzifa iránti igények beadási határidejét, amire szeptember elsejétől volt lehetőség. A határidő lejáratát követően a kiszállítás el is kezdődött – mondta Szántó Zoltán, Paks alpolgármestere, hozzátéve, hogy tizenöt illetve húsz mázsa tűzifát lehetett igényelni az adott háztartás létszámának függvényében. A szociális tűzifa kiszállítása december 15-ig tart, amit egy az önkormányzat által megbízott vállalkozó végez, összesen kétszázhét tonna mennyiségben.

Harminchárom háztartásnak húsz, kilencvennégy háztartásnak pedig tizenöt mázsa tűzifa biztosítja majd az otthon melegét a téli hónapokban. Ez a támogatási forma népszerű a lakosság körében, amire idén is több mint tízmillió forintot fordít az önkormányzat. Szántó Zoltán arról tájékoztatott, hogy az idén százhuszonhét háztartásból nyújtottak be kérelmet, úgyhogy folyamatosan van visszacsatolása a szociális tűzifaprogramnak. A támogatásra idén fordított 10,5 millió forint a költségvetési rendeletben a rendkívüli települési támogatásra megállapított keretből áll rendelkezésre.

Rendeletben megállapított feltételeknek kell megfelelni ahhoz, hogy valaki kérhesse a szociális tűzifát. Szabó Péter polgármester még szeptemberben a program bejelentésekor azt mondta, abban bízik, hogy az önkormányzat segítsége jó helyre kerül.

A kép illusztráció. Fotó: www.pixabay.com
A kép illusztráció. Fotó: www.pixabay.com