Sopronban sem sikerült nyerni

A hatodik fordulóban a bajnoki táblázat nyolcadik helyén álló, idáig két győzelmet és három vereséget gyűjtő Sopron KC ellen lépett pályára az Atomerőmű SE NB I/A csoportos férfi kosárlabdacsapata. Az előző fordulóban Szombathelyen vereséget szenvedő, győzelem nélkül a táblázat utolsó helyén álló piros-kékek szlovén vezetőedzője, Sebastjan Krasovec többek között a következőket mondta a mérkőzés előtt: rajtunk eléggé nagy a nyomás, hiszen továbbra is az idei első győzelmünkért küzdünk. Ennek tudatában zajlott tehát a felkészülés, de szépen dolgoztak a srácok és azt gondolom, hogyha tarjuk a megbeszélteket, akkor jók a kilátásaink.

Paksi triplákkal indult, Wright és Radics révén ellépett az ASE 6-0-ra. A hazaiak is betaláltak kétszer távolról, de Radics büntetőivel és Woods közelijével még mindig négy ponttal az Atom vezetett. Egy hármassal egyenlítettek a vendéglátók, majd kétszer két büntetővel elléptek, egy újabb kék-fehér távoli találat – már a negyedik – után 21-14-nél már időt kért Krasovec a hetedik perc elején. Wright közeli találatára még érkezett válaszként két büntető, utána azonban Ihring távolija és Woods két közeli találata már az egyenlítést jelentette a kilencedik perc végén. A negyed utolsó pontjait Ihring szerezte.

Nem telt el egy perc és egy három és egy kétpontos találattal már a hazaiak vezettek. Woods és Govens révén egyenlített az ASE, de nem sikerült átvenni a vezetést. Percekig felváltva estek a kosarak, a Sopron inkább távolról próbálkozott, míg a paksiak a festékből is veszélyesek voltak, White kétpontosa után időt kértek a vendéglátók az ötödik perc vége felé. White, Govens, majd Wright volt eredményes, 36-43-at mutatott ekkor az eredményjelző. Egy hármassal és egy kétpontossal kapaszkodott a hazai társaság, de Govens triplájának köszönhetően négy egység megmaradt az előnyből a huszadik perc végére.

Nagyon rosszul indult a harmadik felvonás, három perc alatt egy 10-2-es rohammal visszavette a vezetést a Sopron. Govens hármasával egy pontra csökkent a különbség, de hamar jött rá a válasz. Kovács Ákos közelije után 55-53-at mutatott az eredményjelző az ötödik percben. A következő percekben felváltva estek a kosarak, White révén kétszer is vezetett a paksi csapat, de az utolsó percekben nagyon megszórta magát az SKC, hatpontos előnyüknél ért véget a harmincadik perc.

Jól indult a negyedik negyed, Woods kettesével és Govens hármasával egy pontra csökkent a piros-kékek hátránya, de gyorsan reagált a vendéglátó, és egy 7-0-ás szériával 76-68-ra ellépett, a negyedik perc elején időt kért az ASE. Nem sikerült átvenni az irányítást, a Sopron biztosan őrizte előnyét, a nyolcadik perc végén 86-76-nál kért időt Sebastjan Krasovec. Ihring öt és White négy pontjával 88-85-re feljöttek a piros-kékek, negyven másodperccel a vége előtt időt kértek a hazaiak. Sikerült kivédekezni a soproni támadást, támadhatott az Atom az egyenlítésért. White tripla kísérlete lejött a gyűrűről öt másodperccel a vége előtt, a lepattanó pedig a hazaiaké lett. Faultolni kellett, és a büntetőikből egyet értékesítettek, és megnyerték a mérkőzést.

Sopron KC – Atomerőmű SE 89-85 (25-26, 17-20, 27-17, 20-22).
ASE: Woods 20/3, Gulyás NJ, Pajor -, White 19, Kovács 2, Radics 5/3, Géringer NJ, Dorogi -, Sövegjártó NJ, Ihring 9/6, Govens 15/9, Wright Jr.15/3.

A kép illusztráció. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks